Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση του Α. Σπηλιοτόπουλου στη Βουλή για τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης- (Και η ΝΔ στην Κέρκυρα ροχαλίζει....Παιδιά κοιμηθείτε ησύχως.....)

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: «Στελέχωση των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.
«Δυόμιση μήνες από την έναρξη της σχολικής, τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) δεν λειτουργούν διότι....
 δεν έχουν στελεχωθεί από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής παρά τις δεσμεύσεις σας ότι θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι σήμερα. Τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) είναι ένας θεσμός που λειτουργεί εδώ και είκοσι δύο (22) συναπτά έτη. Στα πλαίσια του «Πρώτα ο Μαθητής» δεν πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο συνεχής εμπαιγμός των παιδιών – αθλητών και των οικογενειών τους.
Παράλληλα παρατηρούνται πολλά κενά και στη στελέχωση ολοήμερων σχολείων κυρίως ειδικοτήτων γυμναστών και ξενόγλωσσων μαθημάτων.
Ερωτάται η κα Υπουργός:
1. Πότε σκοπεύετε να καλύψετε τα κενά της φετινής σχολικής χρονιάς που έχουν προκύψει στα ΤΑΔ- ΕΤΑΔ λαμβανομένου υπόψη ότι σε λίγες μόλις μέρες θα κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα;
2. Προτίθεσθε να κάνετε προσλήψεις στις ειδικότητες των ολοήμερων σχολείων ή τα σχολεία θα γυρίσουν δεκαετίες πίσω χρονικά όπου ένας δάσκαλος ήταν υπεύθυνος για όλα;»