Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ-ΚΙ:Το ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητο από το λαό μας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την παρουσία των καραβιών του ΝΑΤΟ που κάνουν ασκήσεις στη θάλασσα της Κεφαλονιάς και στο Ιόνιο. Οι ακριβοπληρωμένοι Αμερικάνοι και Νατοϊκοί φονιάδες των λαών να ξέρουν ότι ο κεφαλονίτικος λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να αποδεχτούν την παρουσία τους. Οι ΝΑΤΟϊκοί βρίσκονται εδώ για να....
 σηματοδοτήσουν τη σημασία του έλεγχου των πετρελαϊκών και ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής. Για να δώσουν υπόσταση στο ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα που τους ανέθεσαν από κοινού φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες κυβερνήτες. Η υποδοχή (είτε τώρα της σιωπής είτε προηγούμενα των διθυράμβων) από τις αυτοδιοικητικές και πολιτικές αρχές του τόπου δεν εκφράζει τη διάθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των κεφαλονιτών.


Την ώρα της κρίσης η πρόκληση μεγαλώνει γιατί το μήνυμα στους λαούς είναι ότι η πορεία της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης θα είναι βουτηγμένη στο αίμα και στα δάκρυα. Πρέπει να αποτρέψουμε να χαραχθούν νέα σύνορα και σφαίρες επιρροής με το αίμα των εργατών.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται και θα αγωνιστεί για ένα άλλο μέλλον, χωρίς επιδιαιτητές, χωρίς ντόπια και ξένα αφεντικά, χωρίς εκμετάλλευση – πόλεμους και πείνα. Σε ένα τέτοιο μέλλον κανένα ΝΑΤΟ δεν έχει θέση. Για αυτό απαιτούμε: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ.


Αργοστόλι 7 Δεκέμβρη 2010