Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η παράταξη του Στ. Σαμοϊλη για τη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Κέρκυρας προσκάλεσαν όλους τους πολιτικούς, επαγγελματικούς και εκπολιτιστικούς φορείς του Νομού σε Σύσκεψη στο Επιμελητήριο (Αριστοτέλους 2) την Παρασκευή 10/12/2010 και ώρα 18.00μμ. Θέμα της σύσκεψης ήταν η «Αυξημένη εγκληματικότητα στην Κέρκυρα και τρόποι αντιμετώπισής της».
Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» Στέφανος Σαμοΐλης και μέλη της παράταξης παραβρεθήκαν στην συνάντηση.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι.....
 πίσω από τον τίτλο «Αυξημένη εγκληματικότητα στην Κέρκυρα και τρόποι αντιμετώπισής της», κρυβόταν στην πραγματικότητα το «Μεταναστευτικό στην Κέρκυρα».
Ο αστυνομικός Δ/ντής Κέρκυρας παρουσίασε στοιχεία με τα οποία έγινε καθαρό ότι δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας στην Κέρκυρα και για αυτήν δεν ευθύνονται οι μετανάστες.
Γνωρίζουμε και κατανοούμε ότι παραβατικότητες λόγω πείνας και κρύου που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες δημιουργούν φόβο στους κατοίκους της Κέρκυρας και ιδιαίτερα του Μαντουκιού, διότι μεγάλο μέρος των μεταναστών μένουν στα εκεί ευρισκόμενα ερείπια των παλιών βιομηχανιών, προκειμένου να έχουν άμεση επαφή-εποπτεία του λιμανιού και των πλοίων που κινούνται προς Ιταλία.
Όμως αυτό δεν δικαιολογεί κανέναν να μιλάει για αύξηση της εγκληματικότητας και να καλλιεργεί αίσθημα ανασφάλειας, φόβου και αντίθεσης των Μαντουκιωτών και των Κερκυραίων προς τους πρόσφυγες.
Δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν παραβατικότητες των μεταναστών και για αυτό στην τοποθέτησή μας στην συνέλευση υπογραμμίσαμε ότι:
• με τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και λόγω πολέμων στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, τα μεταναστευτικά ρεύματα θα μεγαλώνουν.
• με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές έρχεται φτώχεια και ανεργία στη Ευρώπη, την Ελλάδα και το Νησί μας.
Στην συνέλευση προτείναμε:
1. Ο Δήμος Κέρκυρας να δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο φορέα αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων και να βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα των φτωχών, των μεταναστών, όλων των αδύναμων στρωμάτων της Κερκυραϊκής κοινωνίας, διότι τα προβλήματα από την αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας απαιτούν την ισχυρή και αληλέγγυη παρουσία όλων.
2. Πρέπει να ενισχυθεί και να αγκαλιαστεί από όλους μας ο εθελοντισμός.
3. Το ανθρωπιστικό έργο των εκκλησιών ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία είναι απαραίτητο και ουσιαστικό.
4. Πρέπει άμεσα να συγκεντρωθούν ρούχα και τρόφιμα.
Τέλος δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στους Κερκυραίους, με ήρεμες, μαχητικές, δημιουργικές σκέψεις, δράσεις και προτάσεις και όχι με κραυγές, που πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν τον Δημοκρατικό Κερκυραϊκό λαό σε ρατσισμούς.