Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τα νέα της ΕΛ.ΑΣ.

Στα πλαίσια αντεγκληματικής πολιτικής και της εφαρμογής δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την 16-12-2010 και τις ώρες 18.00΄-24.00΄, έγινε υπό τις οδηγίες και κατευθύνσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, συντονισμένη αστυνομική εξόρμηση, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της,.
Το αποτέλεσμα της δράσης αυτής ήταν:
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 277 άτομα (186 ημεδαποί και 91 αλλοδαποί) και 189 οχήματα. Προσήχθησαν 19 άτομα (13ημεδαποί και 6 αλλοδαποί) Βεβαιώθηκαν 94 παραβάσεις.
Οι σημαντικότερες των περιπτώσεων που σημειώθηκαν στην αστυνομική επιχείρηση είναι:
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων, την 23:20΄, σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας, συνελήφθη ένας ημεδαπός 44 ετών, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ο 44χρονος ημεδαπός οδηγώντας ΙΧΕ...
έπεσε σε στημένη ενέδρα των αστυνομικών της Υπηρεσίας αυτής Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει και προσέκρουσε σε παρακείμενο τοιχίο. Υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο και διαπιστώθηκε: Μέσα στο αυτοκινήτό του και στο πορτ μπαγκαζ βρέθηκαν τέσσερις (4) μεγάλοι σάκοι οι οποίοι περιείχαν πενήντα μία επιμέρους συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 52,100 γραμμαρίων περίπου .


Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, συνελήφθη, ένας ημεδαπός 44 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Σε έλεγχο που του έγινε, διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους οκτώ (8) γραμμάριων περίπου και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμιγμένη με καπνό βάρους έξι (6)γραμμαρίων περίπου.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν: α) ποσότητα ημιαποξηραμένων φύλλων φυτού κάνναβης βάρους 170 γραμμαρίων περίπου, β) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης εκατό γραμμαρίων περίπου, γ) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμιγμένη με καπνό βάρους πενήντα οκτώ γραμμαρίων περίπου και δ) ποσότητα καπνού η οποία περιείχε αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης βάρους οκτώ γραμμαρίων περίπου.




Συνελήφθησαν στο αυτόφωρο σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αχιλλείων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων, δύο 44χρονοι ημεδαποί καταστηματάρχες για παράβαση του νόμου περί τυχερών παιγνίων.
Συγκεκριμένα, οι καταστηματάρχες αυτοί είχαν εγκαταστήσει στις καφετέρειές τους απαγορευμένα ηλεκτρονικά παίχνια με κερματοδέκτη (φρουτάκια).
Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα κατασχέθηκαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.


Στην πόλη, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν, τέσσερις (4) αλλοδαποί, 20,19,19 και 17 ετών διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη Χώρα μας


Εξιχνιάσθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κλοπή που έγινε την 15-12-2010 σε βάρος 36χρόνου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 15-12-2010, ο 36χρονος κατήγγειλε στην Υποδ/νση Ασφαλείας Κερκύρας ότι τις πρωινές ώρες της ιδίας ημέρας, άγνωστοι δράστες, είχαν αφαιρέσει από αποθήκη ιδιοκτησίας του στην περιοχή Γαρδελάδων Κερκύρας καλώδια παροχών αξίας 500 € και χαλκό γείωσης βάρους 50 κιλών αξίας περίπου 400 € .
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες , δύο ημεδαποί ROMA ηλικίας 54 και 25 ετών, είχαν πουλήσει τα ανωτέρω κλοπιμαία σε Κερκυραϊκή εταιρεία ανακύκλωσης.
Ο 25χρονος δράστης συνελήφθη και αναζητείται ο 54χρονος .