Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους ο Μπάμπης Χαραλάμπους

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερκυραίων.
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από τις 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερκυραίων, ζητώντας από το δήμο να τους καταβάλει το μισθό που τους οφείλει (το δεύτερο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου), το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα κίνησης.
Η κατάσταση στο Δήμο Κερκυραίων αλλά και σε....
 άλλους δήμους επιβεβαιώνει ότι οι δήμοι στραγγαλίζονται από την αυξανόμενη περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς επίσης και της μη έγκαιρης καταβολής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επιπλέον δείχνει τις τεράστιες ευθύνες των δημάρχων και της πλειοψηφίας τους στην ΚΕΔΚΕ γιατί υλοποιούν αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν μαζί με τους εργαζόμενους από την εκάστοτε κυβέρνηση, τους παρακρατηθέντες πόρους που ανέρχονται περίπου στα 10,5 δις ευρώ.
Τα προβλήματα αυτά με τη νέα διοικητική δομή του Καλλικράτη θα οξυνθούν, φέροντας νέα δεινά για τους εργαζόμενους.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για να καταβληθούν άμεσα στους υπαλλήλους του Δήμου Κερκυραίων ο μισθός, το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα κίνησης καθώς επίσης για να καταβληθούν οι παράνομα παρακρατηθέντες πόροι που στερούνται οι κάτοικοι της Κέρκυρας..


Οι βουλευτές
Μπάμπης Χαραλάμπους
Νίκος Μωραΐτης