Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 22/12/2010

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη 2010.
Η πραγματικά δυναμική παρουσία των εργαζομένων, των άνεργων, των νέων και των συνταξιούχων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, έδωσε αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και σε όσους τη στηρίζουν, για τη δήθεν συναίνεση στη βάρβαρη αντιλαϊκή της πολιτική. Οι εργαζόμενοι...
 έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Απαίτησαν την ακύρωση του μνημονίου και των μέτρων που ισοπεδώνουν τα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων.
Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και τις βάρβαρες επιθέσεις της αστυνομίας που με τη χρήση βίας, χημικών, τις μαζικές συλλήψεις θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να καταστείλουν τους αγώνες.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος Βουλευτή και τονίζει για μια ακόμη φορά, ότι αυτές οι πρακτικές δεν εξυπηρετούν τον αγώνα των εργαζομένων.
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα τους ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 22/12/2010, (12.00-14.00 για την πρωϊνή βάρδια και από τις 14.00 -16.00 για την απογευματινή), ημέρα που θα ψηφίζεται ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός στη βουλή προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στην συγκέντρωση που οργανώνεται από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 1.00 το μεσημέρι, έξω από τη Βουλή, αλλά και σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.
Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με άλλα συνδικάτα να οργανώσουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.