Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πυρ ομαδόν κατά του Κ. Γεωργαλίδη από τη Νομαρχία

Η ενέργεια του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Κώστα Γεωργαλίδη, να υπογράψει λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία του, τη χάραξη της γραμμής αιγιαλού στο Λαγανά, η οποία είναι στα όρια του παλαιού (δηλαδή, 500 μέτρα από την ακτή), πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις της Νομαρχίας, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του σώματος και Αντιπεριφερειάρχης από την 1/1/2011, Διονύσης Μυλωνάς, έκανε λόγο για καταστροφή όλης της Ζακύνθου από αυτή.....
 την απόφαση και πρόσθεσε πως πρόκειται για μια ανήθικη πολιτική πράξη, αφού “φορτώνει” ένα φλέγον ζήτημα στις πλάτες του νέου Περιφερειάρχη (Σπύρος Σπύρου).
“Η θητεία του κ. Γεωργαλίδη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου του 2010, συνεπώς δεν είχε κανέναν λόγο να υπογράψει τώρα τη χάραξη γραμμής αιγιαλού στο Λαγανά. Θεωρώ ότι η ενέργειά του πέρα από ανήθικη πολιτικά, είναι και σκόπιμη, δεδομένου ότι ήθελε να φορτώσει αυτό το πρόβλημα στον κ. Σπύρου. Νομίζω ότι πρέπει να καταγγείλουμε αυτό το γεγονός” τόνισε ο κ. Μυλωνάς.
Ο Νομάρχης, Διονύσης Γάσπαρος, ανέφερε ότι το ζήτημα της χάραξης δεν είναι στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας, ωστόσο ο ίδιος άσκησε πίεση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στο αρμόδιο Υπουργείο, ούτως ώστε να μην ισχύσει ο παλαιός αιγιαλός, αλλά να γίνει μια νέα πρόταση.
Συμπλήρωσε, δε, πως όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε τίποτα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε πως τώρα αρχίζουν τα… “αγγουράκια”, μιας και η ευθύνη για την επίλυση του θέματος ανήκει στην Περιφέρεια.
“Αν οι πολίτες έχουν ντοκουμέντα, τότε μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Θεωρώ, όμως, ότι με την απόφαση του κ. Γεωργαλίδη, καταδικάστηκαν οι πολίτες, αφού μετά το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη χάραξη του αιγιαλού” ανέφερε ο Νομάρχης.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για τον κόσμο, εφόσον υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση του προέδρου του Καλαμακίου, Τάσου Τζίμη, ο οποίος σημείωσε ότι τις λύσεις τις δίνουν οι πολιτικοί, και όχι τα δικαστήρια.
Ο τελευταίος τόνισε, επίσης, πως πίσω από τη χάραξη του αιγιαλού κρύβονται οικολογικές οργανώσεις και χαρακτήρισε έγκλημα την υπογραφή που έβαλε ο κ. Γεωργαλίδης.
Ο νομαρχιακός σύμβουλος, Γιώργος Κομιώτης, υποστήριξε πως ευθύνη για τα όσα προέκυψαν, έχουν και εκείνοι που κατήγγειλαν τα προηγούμενα χρόνια το Σχέδιο Πόλης Λαγανά, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωτική η χάραξη του αιγιαλού.
Ο Νίκος Γιακουμέλος (νομαρχιακός σύμβουλος, επίσης), έδωσε άλλη διάσταση στο θέμα, επισημαίνοντας πως ήταν γνωστό στη Νομαρχία, στο Δήμο Λαγανά και στους παραγωγικούς φορείς το ζήτημα του αιγιαλού, όμως δεν έκαναν κάτι για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη και έτσι τώρα καλούνται να ανατρέψουν μια απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.
Τελικά, το σώμα αποφάσισε να ζητηθεί η ανάκληση της υπογραφής του κ. Γεωργαλίδη, με αίτημα που θα σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο και το οποίο θα κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Τζίμης τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί επαναχάραξη και για το Καλαμάκι.


ΠΗΓΗ: http://www.imerazante.gr