Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Σύσκεψη στη Νομαρχία για τα προβλήματα από τις πλημμύρες

Η αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τις πλημμύρες στην περιοχή της Μέσης Κέρκυρας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι υπό την προεδρία του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων δήμων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εκπροσώπων της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:....
1. Να κατατεθεί αίτημα για κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν (Δήμων Αχιλλείων, Κερκυραίων, Παρελίων και Μελιτειέων) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η αποκατάσταση των ζημιών σε δημόσιες υποδομές.
2. Να χαρακτηριστεί ως πλημμυρόπληκτη η περιοχή η οποία επλήγη προκειμένου να τύχουν των ευεργετημάτων του νόμου οι πληγέντες. Ο συγκεκριμένος τομέας αφορά τις ζημιές σε οικοσκευές, σε κατασκευές και σε επιχειρήσεις.
Η συγκρότηση του συνόλου των επιτροπών καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών σε κατοικίες, επιχειρήσεις, οικοσκευές και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Οι επιτροπές αυτές θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από αύριο το πρωί με σημεία εκκίνησης τις έδρες των δήμων.
Τονίζεται ότι όσοι πολίτες υπέστησαν ζημιές την πλημμύρα θα πρέπει στο εξής να απευθύνονται στα κατά τόπους τμήματα Πολιτικής Προστασίας των δήμων τους και να υποβάλλουν το αίτημά τους προκειμένου οι επιτροπές να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στην καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.