Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τι λέει ο Π. Σκληρός για το αποτέλεσμα των εκλογών

Την εκτίμησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα του συνδυασμού του Ηλ. Μπεριάτου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, παρέθεσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο τέως Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σκληρός.
Ο κ. Σκληρός, που τάχθηκε επίσημα υπέρ του ψηφοδελτίου του Γ. Καλούδη στην Περιφέρεια, υπογράμμισε πως η ήττα του κ. Μπεριάτου οφείλεται στην αλαζονεία που επέδειξε ο συνδυασμός του, θεωρώντας τις ψήφους που δόθηκαν στον Γ. Καλούδη «δεδομένες» στο Β’ γύρο.
Ως δείγμα αλαζονείας ανέφερε και το γεγονός ότι....
δεν υπήρξε προσέγγιση προς τον κ. Καλούδη αλλά και κανέναν άλλο υποψήφιο, μεταξύ Α’ και Β’ γύρου εκλογών, ενώ τόνισε πως αν και έχει μακρά πείρα στις εκλογικές αναμετρήσεις, δεν αντιμετώπισε ποτέ ξανά, τέτοιες πρακτικές εναντίον κανενός υποψηφίου, όπως συνέβη στην περίπτωση του Γ. Καλούδη και του συνδυασμού της «Επτανησιακής Αναγέννησης».
«Στην μάχη της Περιφέρειας, δεν μπορεί να πει κανείς πως ένα από τα δύο ψηφοδέλτια υπέστη συντριβή.
Αυτό το ψηφοδέλτιο που ουσιαστικά υπέστη συντριβή, ήταν αυτό του κ. Καλούδη, που και εγώ στήριξα. Ασκήθηκαν πιέσεις στο ψηφοδέλτιο την πρώτη εβδομάδα των εκλογών, οι οποίες ήταν πρωτοφανείς! Σκοπός ήταν να μη βγει κανείς από το μαντρί, ενώ πριν τη δεύτερη Κυριακή η απειλή ήταν πως αν βγει κανείς από το μαντρί θα τον φάει ο λύκος. Είδα πρωτόγνωρες πρακτικές και χοντρά παιχνίδια, κυρίως στην Κέρκυρα και όχι στα υπόλοιπα νησιά. Το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα που βρίσκεται εκεί, υπέστη τις μεγαλύτερες πιέσεις! Άλλωστε εκεί ταξίδεψε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μαζί με όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο!» δήλωσε ο κ. Σκληρός, ενώ για τις ευθύνες που εμμέσως κάποιοι επιρρίπτουν στο αντάρτικο ψηφοδέλτιο του Γ. Καλούδη για την ήττα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δε στήριξε, όπως αναμενόταν τον κ. Μπεριάτο στο Β’ γύρο, ο κ. Σκληρός δήλωσε με νόημα:


«Όσοι πιστεύουν πως τον κ. Καλούδη στον πρώτο γύρο ψήφισαν πρόβατα και όχι σκεπτόμενοι άνθρωποι, κάνουν λάθος!


Είχαμε κρίση και γνώση για τη ψήφο μας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα στηρίζαμε από την Α’ Κυριακή τον Ηλ. Μπεριάτο. Στόχος μας ήταν να εκφράσουμε την αντίδρασή μας στις διαδικασίες που ακολούθησε το κόμμα, στη διαφάνεια των αποφάσεων που ελήφθησαν και σε επιλογές που έγιναν.


Εκ των πραγμάτων βέβαια δε δώσαμε καμία εντολή για ψήφο στον κ. Σπύρου, ούτε φυσικά εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε Σπύρου!». Αναφερόμενος στα αίτια της ήττας υπογράμμισε ότι βασίζονται στην αλαζονεία που υπέδειξε το ίδιο το ψηφοδέλτιο του κ. Μπεριάτου! «Έχω κάνει 34 εκλογικές αναμετρήσεις με το ΠΑΣΟΚ και γνωρίζω πως στη δεύτερη Κυριακή πηγαίναμε εμείς και ζητάγαμε ψήφους από τα άλλα κόμματα, την παλιά Αριστερά, το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ κτλ. Κάποιοι ερωτήθηκαν αν θα έχουν συνάντηση με τον κ. Καλούδη και δεν έδωσαν απάντηση.


Αυτοί οι κάποιοι όφειλαν να εκτεθούν, έστω έναντι κάποιων ανθρώπων που επέλεξαν ένα ψηφοδέλτιο, λίγο πολύ εντός του χώρου του ΠΑΣΟΚ! Είναι πασιφανές ότι δεν προσεγγίστηκε ούτε ο κ. Καλούδης ούτε οι επικεφαλής σε κάθε Νομό ξεχωριστά! Οι ψήφοι θεωρήθηκαν δεδομένοι και αυτό προκαλεί αντίδραση» δήλωσε. Τέλος για τη διαγραφή Καλούδη, σημείωσε πως έχει τη χειρότερη γνώμη για τα όσα έγιναν και υποστήριξε πως ένα κόμμα με τόσο μεγάλη Ιστορία όπως είναι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να κάνει τέτοιους χειρισμούς. «Ακόμη και στο στρατοδικείο του Παπαδόπουλου, αυτοί που δικάζονταν ήταν παρόντες έστω και σιδεροδέσμιοι. Η απόφαση ήταν κατάπτυστη!» δήλωσε.


Πηγή: ΕΡΜΗΣ online