Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Χρ. Μπούκας: " Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;"

Δεν είναι κατανοητή στην κοινωνία μας σήμερα η μετεγκατάσταση της λειτουργίας του Νοσοκομείου στο Νέο κτιριακό συγκρότημα, χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες δυνατές προϋποθέσεις ασφάλειας όσον αφορά στο ελάχιστο αναγκαίο προσωπικό. Σήμερα ακούγονται φωνές ότι επιβάλλεται να....
γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση, έστω και χωρίς την πρόσληψη του προσωπικού που θα εγγυηθεί την ελάχιστη δυνατή ασφάλεια των χρηστών υγείας.
Επισημαίνουμε χαρακτηριστικά:
• Το υπάρχον προσωπικό στο Νέο Νοσοκομείο θα “εξαφανιστεί στην μαύρη τρύπα” των νέων, πολύ μεγαλύτερων, εγκαταστάσεων.
• Εκτιμούμε ότι σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δένδιας “ανένηψε” και αντιλήφθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις με το υπάρχον προσωπικό. Αρκεί αυτά που σήμερα λέει δημόσια να τα εννοεί και να μην τα αναφέρει απλά για αντιπολιτευτικούς λόγους. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι προσφάτως και ο ίδιος υπερτόνιζε την άμεση μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου χωρίς την απαραίτητη πρόσληψη προσωπικού.
• Η κ. Γκερέκου διατείνεται ότι στο υπάρχον Νοσοκομείο “κινδυνεύουν” οι ασθενείς, ως να πρόκειται οι καινούργιες εγκαταστάσεις να αποσοβήσουν τους κινδύνους των ασθενών! Το προσωπικό είναι εκείνο που φροντίζει και νοσηλεύει τους ασθενείς, οι γιατροί είναι εκείνοι που χαράσσουν την θεραπεία και την προοπτική των ασθενών και όχι οι εγκαταστάσεις.
• Ο υπεύθυνος Υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης δεσμεύτηκε απέναντι στον Κερκυραϊκό Λαό και τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, την άμεση στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό (ενενήντα-τεσσάρων ατόμων και τριάντα ιατρών) για την μετεγκατάσταση της χρήσης του Νοσοκομείου.
• Πρέπει να συνυπογράψουμε ένα απλό κοινωνικό συμβόλαιο (Κερκυραϊκός Λαός, Εργαζόμενοι, Υπεύθυνοι διοίκησης Νοσοκομείου, Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Νομού):
Επίσημα μας έχουν υποσχεθεί και μας πληροφορούν ότι έχουν δρομολογηθεί με επείγοντα χαρακτήρα οι προσλήψεις ενενήντα-τεσσάρων ατόμων προσωπικού και μερικών ιατρών.
Να περιμένουμε λοιπόν λίγες μέρες ακόμη (περιμέναμε ήδη δώδεκα και πλέον χρόνια), ώστε το συγκεκριμένο προσωπικό να προσέλθει στο Νοσοκομείο και αμέσως μετά μεταφερόμαστε στο Νέο για να τηρούνται οι ελάχιστες δυνατές συνθήκες ασφαλείας των χρηστών υγείας.
Η ζωή του καθενός είναι ανεκτίμητη. Εάν μεταφερθούμε και το προσωπικό που μας έχουν υποσχεθεί, δεν έρθει (και έχουμε δυστυχώς τέτοιες εμπειρίες από το παρελθόν) ώστε να εξυπηρετήσει λειτουργικές και ουσιαστικές ανάγκες των ασθενών, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.
Την τεράστια αυτή ευθύνη έναντι της ανθρώπινης ζωής ποιός την αναλαμβάνει;

Κέρκυρα 29-11-2010


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ