Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΟΥΛΗΣ

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ευχαριστούμε όλους και όλες που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της στην Περιφέρεια και στο Δήμο Κέρκυρας. Επίσης όλους όσους συμπορεύτηκαν και έδωσαν τη μάχη ενημέρωσης του λαού.
Το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου ανέδειξε τα....
ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριζε το ΚΚΕ, σε ανερχόμενη δύναμη πανελλαδικά αλλά και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Πολύ πιο έντονα εκφράστηκε αυτή η δυναμική στον Δήμο Κέρκυρας. Είναι ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα και για το σήμερα και για το αύριο, για την προοπτική. Είναι θετικό για τον λαό και την νεολαία γιατί:
1. αποτελεί λαϊκή συσπείρωση σαφούς καταδίκης της πολιτικής κυβέρνησης - ΝΔ και Ε.Ε.
2. αποτελεί όπλο στα χέρια του λαού να αντιπαλέψει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζονται και να οργανώσει την αντεπίθεση του.
3. εκφράζει μια ριζικά διαφορετική πολιτική και δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής - αντιμπεριαλιστικής συσπείρωσης. Κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση διεξόδου με στόχο τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία.
4. είναι απόρροια της πολιτικής γραμμής ρήξης και σύγκρουσης με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων.


Το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά υπέστη μείωση των δυνάμεων του, πράγμα που δεν συνέβη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξαιτίας της ύπαρξης συνδυασμών αναχωμάτων.
Τη Λαϊκή δυσαρέσκεια δεν την καρπώθηκε η ΝΔ παρά τον ελιγμό της να εμφανιστεί αντιμονοπωλιακή.
Η απόχη ήταν σημαντική και είχε διαφορετικές αιτίες. Ένα μέρος της εκφράζει την καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δεν εκφράζεται βέβαια με ολοκληρωμένο τρόπο (δηλαδή την υποστήριξη μια άλλης φιλολαϊκής πολιτικής που προβάλλει η Λαϊκή Συσπείρωση).
• Το εκλογικό αποτέλεσμα μας χρεώνει με μεγαλύτερες ευθύνες για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης αλλά και για την κάλυψη και παρεμπόδιση αντιλαϊκών αποφάσεων στα νέα όργανα της τοπικής διοίκησης.
• Θεωρούμε θετική εξέλιξη την συμπόρευση με το ΚΚΕ ριζοσπαστών αγωνιστών που στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια και τα στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις. Θα κάνουμε ότι περνάει από τα χέρια μας να συνεχιστεί, να βαθύνει, να διευρυνθεί αυτή η συνεργασία.
• Απευθυνόμαστε σε όλους όσους μας ψήφισαν, αλλά και στα λαϊκά στρώματα, που κράτησαν στάση αποχής ή ψήφισαν άλλους συνδυασμούς να ενταχθούν στον οργανωμένο λαϊκό αγώνα.
• Στο Β΄ γύρο των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση καταψηφίζουμε τους συνδυασμούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με λευκό ή άκυρο.