Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων Καλαμαριάς και Κατερίνης διαμαρτύρονται για την έλλειψη γυμναστών σε αθλητικά σχολεία- (σ.σ. Το μακρύ ροχαλητό ανημποριάς του Υπουργείου Παιδείας...)

Ρεπορτάζ:esos.gr
«Σήμερα και ενώ έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο σχολείο μας καθώς και στα άλλα τα αθλητικά σχολεία της Ελλάδας δεν έχουν προσληφθεί ακόμη οι γυμναστές ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά».
Αυτό τονίζουν σε επιστολή που απέστειλαν στην υπ. Παιδείας....οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων Καλαμαριάς και Κατερίνης και σημειώνουν τα ακόλουθα:
 Αννα Διαμαντοπούλου,
Ένας θεσμός που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, συνέχισε με ελπίδες και σήμερα, εξαιτίας της Αδιαφορίας του Υπουργείου σας οδεύει προς αφανισμό. Παρόλα τα προβλήματα, τα Ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (Ε.Τ.Α.Δ.) αποτέλεσαν σημαντικό μέσο ώστε μεγάλος αριθμός νέων αθλητών και αθλητριών να υλοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες, να γυμναστεί και να δοξάσει τα Ελληνικά χρώματα μέσω Εθνικών συμμετοχών σε διεθνείς αγώνες .


Όλα αυτά, με τη στήριξη ενός ιδιαίτερου τύπου σχολείου το οποίο δεν έτυχε απ’ ότι φαίνεται τελικά της μεταχείρισης που του άξιζε. Αθλητική παιδεία κυρία Διαμαντοπούλου δεν αποκτάται μόνο βλέποντας τον πρωθυπουργό μας να τρέχει στον Μαραθώνιο. Εδώ και 2 μήνες τα παιδιά μας πηγαινοέρχονται άσκοπα χωρίς να γυμνάζονται και επιβαρύνοντας τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό αφού το υπουργείο σας δεν έχει φροντίσει για την μετακίνηση των παιδιών μας ως όφειλε. Σας καλούμε έστω και τώρα να μεριμνήσετε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα αθλητικά σχολεία και να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάθμιση του θεσμού.