Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τι λέει η ΝΕ της ΚΝΕ για τα αθλητικά σχολεία

Αθλητικά Σχολεία-Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης
Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές κι όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έλαβε το μήνυμά τους. Μετά τη μείωσή κατά 70% για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, με εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης ζητά από.....
τους γονείς ή να πληρώσουν την μετακίνηση των παιδιών ή να διακόψουν τη φοίτησή τους στα σχολεία αυτά.
Το κράτος που τόσο πρόθυμα και γρήγορα χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και "κίνητρα", αρνείται να δώσει τα ψίχουλα που χρειάζονται για τη μεταφορά των μαθητών και την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολείων.


Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής! Χρόνια τώρα χρυσοπληρώνουμε!


Η εκπαίδευση πρέπει να μείνει αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν για να μπορεί η μόρφωση να είναι δικαίωμα όλων των παιδιών αλλά και για να μην καθορίζεται από τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Καλούμε όλους τους γονείς να καταργήσουν στην πράξη τα σχέδια του υπουργείου για την εμπορευματοποίηση της παιδείας, να αρνηθούν οποιαδήποτε δήλωση με την οποία θα αναλαμβάνουν την ευθύνη μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία, να προετοιμάσουν κινητοποιήσεις μαζί με τα παιδιά τους, τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, το ταξικό εργατικό κίνημα διεκδικώντας:
• Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και τα αθλητικά κέντρα
• Δημιουργία ενιαίου φορέα για τη μεταφορά των μαθητών
• Όχι στην αποκέντρωση της παιδείας και το πέρασμα των σχολείων μέσω του Καλλικράτη στην τοπική διοίκηση


Νομαρχιακό Συμβούλιο ΚΝΕ Κέρκυρας
19 Νοέμβρη 2010