Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την ΑΝΑΣΑ

Το αποτέλεσμα στις Περιφερειακές εκλογές στα Ιόνια νησιά έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση μας ότι οι πολίτες των νησιών μας αντιδρούν, παρά τους εκβιασμούς που επιχείρησε ο πρωθυπουργός, τόσο στην τρέχουσα αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου που υλοποιεί η κυβέρνηση όσο και γενικότερα στην πολιτική του δικομματισμού που έχει οδηγήσει την χώρα και τον λαό της....
σ’ αυτήν την θλιβερή και δύσκολη κατάσταση.
Οι 21962 λιγότεροι ψηφοφόροι από τις εκλογές του Οκτώβρη 2009 (15% λιγότεροι), οι 6364 (5,12%) συμπολίτες μας που ψήφισαν άκυρο, οι 5145 (4,14%) συμπολίτες που ψήφισαν λευκό, το σχετικά χαμηλό ποσοστό των συνδυασμών που εκπροσωπούν τον δικομματισμό, καθώς και η αθροιστικά μεγάλη δύναμη που έλαβαν οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από την αριστερά και τους οικολόγους πράσινους (24,29%) καταδεικνύουν την αντίθεση και την αντίδραση στην σημερινή συγκυρία και ταυτόχρονα υποδηλώνουν τις μεγάλες δυνατότητες για την προοπτική δημιουργίας ενός πλειοψηφικού κινήματος πολιτικής αμφισβήτησης. Η αντιμετώπιση του δικομματισμού, που παραμένει ισχυρός, έχει σαν προϋπόθεση την εφαρμογή μιας προωθητικής πολιτικής συμμαχιών, και ειδικά στον χώρο της Αυτοδιοίκησης η ΑΝ.Α.Σ.Α θα επιδιώξει και μετεκλογικά την διατήρηση της συνεννόησης και συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους, τους ριζοσπάστες σοσιαλιστές και τους ανένταχτους πολίτες που βρέθηκαν στο πλευρό της.
Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά έδωσε την μάχη των εκλογών μεταφέροντας το αγωνιστικό της μήνυμα με ειλικρίνεια και καθαρότητα.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ευχαριστεί όλους και όλες που έβαλαν το ψηφοδέλτιο της στην κάλπη και δίνει την υπόσχεση ότι θα υπερασπιστεί στα πλαίσια της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου τις διακηρυγμένες θέσεις και αρχές της και την ίδια στιγμή θα είναι η φωνή του κάθε πολίτη, του κάθε φορέα και συλλόγου που υπερασπίζεται τα δίκαια του και παλεύει για την ανατροπή του «Καλλικράτη» και τον απεγκλωβισμό από την τρόικα και το μνημόνιο.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ευχαριστεί όλους τους συντρόφους τους συναγωνιστές και τους φίλους που εργάστηκαν με ανιδιοτέλεια και θα συνεχίσει να λειτουργεί με συλλογικότητα διαφάνεια και δημοκρατία.
Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά αντιμετωπίζει τις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στην βάση των θέσεων και αρχών που ήδη έχουν διατυπωθεί και το ίδιο προτείνει να πράξουν και οι πολίτες των Ιόνιων Νησιών. Η αντίθεση και η αντίδραση στις πολιτικές του μνημονίου, του «Καλλικράτη» και του δικομματισμού πρέπει να αναδειχθεί και στην κάλπη των επαναληπτικών εκλογών της 14ης Νοέμβρη.
Μια νέα περίοδος για την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών αρχίζει, και η ΑΝ.Α.Σ.Α θα είναι δυναμικά στο πλευρό του λαού, παρούσα.