Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:Η ψήφος να πιάσει τόπο

Ξενοδοχοϋπάλληλε

Στις 7 Νοέμβρη καλούμαστε να εκλέξουμε νέο Περιφερειακό και Δημοτικό συμβούλιο και οφείλουμε να σκεφτούμε με ποιόν τρόπο η ψήφος μας θα πιάσει τόπο. Θάναι ψήφος....
καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έχει τσακίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα γυρνώντας τη ζωή μας 100 χρόνια πίσω; Της αντιλαϊκής πολιτικής που δίνει αέρα και στήριξη στην εργοδοσία να τρομοκρατεί, να μην πληρώνει τα δεδουλευμένα, να εντατικοποιεί τη εργασία και να σε έχει μετατρέψει σε ένα σύγχρονο σκλάβο του 21 αιώνα για να αυξάνονται τα κέρδη της;
Ή θα χρησιμοποιηθεί η ψήφος σου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής τους και για την παραπέρα εξαθλίωση της ζωής σου;
Οι νέες αρμοδιότητες που δίνονται στο Περιφερειακό και στο δημοτικό συμβούλιο μέσω του αντιδραστικού «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» είναι καθοριστικές τόσο για την καθημερινή ζωή σου όσο και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζεις στον χώρο εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Περιφερειακό συμβούλιο με τις νέες αρμοδιότητες έχει: «την έγκρισή ή απόρριψη των ομαδικών απολύσεων που προγραμματίζονται από τον εργοδότη και η παράταση διαβουλεύσεων μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενων. Την επιβολή της ποινής του προστίμου σε εργοδότες βάση εισήγησης της οικείας Συμβουλευτικής Επιτροπής. Την κύρωση εσωτερικών κανονισμών εργασίας επιχειρήσεων. Την κατάρτιση προγραμμάτων για τον τουριστικό προγραμματισμό»
Οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο για το Δήμο και την Περιφέρεια και έχουν είτε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είτε αποτελούνται από στελέχη των δύο αυτών κομμάτων που φόρεσαν προεκλογικά την μάσκα του «ανεξάρτητου» – «αυτοδιοικητικού» παράγοντα για να ψαρέψουν στα θολά, με τις θέσεις τους και τη στάση που κράτησαν και κρατούν είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής ολομέτωπης επίθεσης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας των μεγαλοξενοδόχων και δεν έχουν στηρίξει κανέναν αγώνα του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ιδιαίτερα ο κ. Καλούδης Α επιλαχών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τώρα «ανεξάρτητος» υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ήταν ο πιο φανατικός συκοφάντης των αγώνων των ξενοδοχοϋπαλλήλων υπερασπίζοντας με τον τρόπο αυτό την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει να στηρίζει.
Στηρίγματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας ήταν και οι τοπικές αρχές που με την ανοχή τους και τη στάση τους έβαλαν πλάτη στην καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων σου.
Συμφέρον επομένως είναι να έχεις ένα Περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο που θα στηρίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά σου, θα σταθεί σε όλη τη διάρκεια της θητείας του απέναντι και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στο καταστρεπτικό all inclusive. Έχει μεγάλη σημασία επομένως ο συσχετισμός δύναμης που θα διαμορφώσει η ψήφο σου στις εκλογές του Νοέμβρη.
Για το λόγο αυτό ο μόνος τρόπος για να πιάσει η ψήφος σου τόπο είναι η αποφασιστική ενίσχυση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στη Περιφέρεια με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θ. ΓΟΥΛΗ και στο Δήμο Κέρκυρας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» θα υπερασπιστούν το δίκιο των ξενοδοχοϋπάλληλων και όχι τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων. Θα παλέψουν για μία άλλη τουριστική ανάπτυξη που ο τουρισμός θα λειτουργεί ως κοινωνικό δικαίωμα και όχι ως εμπόρευμα στα χέρια του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου με στόχο την αύξηση των κερδών του.