Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Διακήρυξη ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών

Συνάδελφε,
καθημερινά δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για την εκπαίδευση, για τους μαθητές σου, για τη συνείδησή σου, για τον τόπο μας. Η πορεία της προσφοράς σου είναι συνεχής, σημαντική, αποτελεσματική. Στον κοινό μας αγώνα για μία καλύτερη παιδεία βάζεις τη δική σου σφραγίδα.
Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 στις εκλογές Αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καλείσαι να βάλεις τη δική σου σφραγίδα, καλείσαι να επιλέξεις
 τους εκπροσώπους σου. Αυτούς που για εμάς θα πρέπει να είναι το μάτι και η φωνή σου, αυτούς που θα σε ενημερώνουν διαρκώς, αυτούς που θα σε διευκολύνουν εξηγώντας σου, αυτούς που θα δημοσιοποιούν τα πάντα, αυτούς που θα λογοδοτούν στο Σύλλογο, αυτούς που θα εκπροσωπούν ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους. Καλείσαι να εκφράσεις τη δική σου εκτίμηση για το χθες και το σήμερα. Καλείσαι να στείλεις το δικό σου αποφασιστικό μήνυμα για το αύριο.
Η ΔΑΚΕ/ΠΕ Κέρκυρας με τη στάση της, τη συμπεριφορά της, την ενεργό συμμετοχής της, ξεπερνώντας στάσεις, δεδομένα και νοοτροπίες, θέτει υπεράνω όλων το γενικότερο συμφέρον του συνδικαλιστικού κινήματος. Προασπίζει το κύρος, την αξιοπιστία και τη συνοχή του δημιουργώντας νέα δεδομένα, νέα ήθη, νέα προοπτική για ένα ανεξάρτητο διεκδικητικό συνδικαλισμό χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Δείγματα γραφής έχετε δει όλοι σας!
Η προσπάθειά μας μόλις ξεκίνησε! Στις 3 Νοεμβρίου λέμε ΝΑΙ στο Ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Κέρκυρας! Λέμε ΝΑΙ στο νέο άνεμο που φέρνει!


Συνάδελφε,
η παιδεία θα πρέπει να είναι κυρίως σύστημα αξιών, χώρος αξιοκρατούμενος και αξιοκρατικός, δημοκρατικοί θεσμοί, σύγχρονα προγράμματα και βιβλία. Εκπαιδευτικός που διατηρεί την παιδαγωγική του ευθύνη και ελευθερία. Εκπαιδευτικός που μπορεί συνεχώς να καταξιώνεται επιστημονικά και κοινωνικά. Όμως εδώ και ένα χρόνο βιώνουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την ηθική απαξίωση του ρόλου και της αποστολής μας. Αλλαγή συστήματος πρόσληψης, τιμωρία με υποχρεωτική παραμονή για μια τριετία στον τόπο του πρώτου διορισμού, διετία στη μετάθεση, δόκιμος εκπαιδευτικός, μέντορας, αξιολόγηση-χειραγώγηση, αναξιοκρατία κ.ά. Και αυτά συνάδελφε δεν είναι επιταγές της τρόικας, αλλά της κυβέρνησης που ακολουθεί μια πολιτική πέρα για πέρα άδικη.
Με πολύ απλά λόγια έχουμε γίνει στόχος. Αντί η πολιτική ηγεσία να ασχολείται με το περιεχόμενο και την ποιότητα της εκπαίδευσης, ασχολείται με τον έλεγχο των υπηρεσιακών συμβουλίων (συνεχόμενες αλλαγές) τα οποία τα «χρειάζεται» για να βάλουν «πλάτη» για να περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
Όταν η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση και οι απλοί πολίτες πληρώνουν με τον πιο βάρβαρο και επώδυνο τρόπο τα αποτελέσματα αυτής, είναι πέρα κάθε λογικής κάποιοι να ασχολούνται με πρακτικές, τακτικές και λογικές του παρελθόντος, οι οποίες είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του Έλληνα εκπαιδευτικού.
Το δίλλημα είναι απλό. Θέλεις να σε εκπροσωπήσουν, αυτοί που δε στηρίζονται σε αρχές και θέσεις; Αυτοί που βάζουν διαχωριστικές γραμμές; Αυτοί που έχουν παρωπίδες; Αυτοί που ως στόχο έχουν τη στείρα αντιπαράθεση; Και βέβαια όχι. Γι’ αυτό στις 3 Νοεμβρίου, λέμε ΝΑΙ στον Ανεξάρτητο, Δημοκρατικό Διεκδικητικό Συνδικαλισμό. Λέμε ΝΑΙ στην επιχειρηματολογία, στη σύνθεση απόψεων. Λέμε ΝΑΙ στον υπεύθυνο λόγο, στη συναδελφικότητα.
Λέμε ΝΑΙ στη ΔΑΚΕ/ΠΕ Κέρκυρας. Σκέφτομαι ελεύθερα. Αποφασίζω υπεύθυνα.
Δέσμευση μας είναι:
• να παραμείνουμε κοντά σου, αρωγοί στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, με υπευθυνότητα γνώση και επιχειρήματα.
• να εργαστούμε και να αγωνιστούμε δυναμικά χωρίς λαϊκισμούς και σκοπιμότητες, έχοντας υψηλή αίσθηση της ευθύνης μας για τον εργαζόμενο συνάδελφο.
• να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για διαφάνεια, αξιοκρατία, αντικειμενικότητα, για ίσες ευκαιρίες για ΟΛΟΥΣ.
• να σε εκπροσωπήσουμε επάξια και ακόμα πιο πέρα από τις προσδοκίες σου.
• να προάγουμε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε όργανα διαφάνειας και ισονομίας. Και γνώσεις έχουμε αλλά και κυρίως τη διάθεση διαθέτουμε.
Στην προσπάθειά μας αυτή συνάδελφε σε θέλουμε συνομιλητή. Σε θέλουμε κοντά μας. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα, όσο μικρό ή «ασήμαντο» μπορεί να το θεωρείς. Θέλουμε να επισημαίνεις τα όποια προβλήματα. Να καταδεικνύεις τα κακώς κείμενα. Να προτείνεις λύσεις. Να διεκδικείς! Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος και να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε.
Στις 3 Νοέμβρη ψηφίζουμε τους υποψήφιους της ΔΑΚΕ/ΠΕ Κέρκυρας
Για να έχουμε αιρετό, γνήσιο εκπρόσωπό μας:
• Που πιστεύει στις αρχές της ισονομίας, της συλλογικότητας.
• Που θα ενώνει τη φωνή του με τη φωνή μας.
• Που θα κάνει το δίκαιο αίτημά μας και δική του υπόθεση, λειτουργώντας αξιοκρατικά. Που θα τον εμπιστευόμαστε, χωρίς εξαρτήσεις και υποχρεώσεις.
Επιλέγουμε, στηρίζουμε:
Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Αποτελεσματικότητα, Συναδελφική Αλληλεγγύη
Ψηφίζουμε:
Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας


ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
(μεταξύ 16 υποψηφίων επιλέγουμε έως και 2)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
1 Αργυρός Μάριος-Φώτιος Σχ. Κ. Παξών
2 Γαστεράτος Δημήτριος 13ο Δ.Σ. Κέρκυρας
3 Ίσερης Κωνσταντίνος Δ.Σ. Πετριτή
4 Καρακώστας Στέφανος 2ο Σχ. Κ. Δήμ. Θιναλίων
5 Κωτσινή Μαρία Σχ. Κ. Αγρού
6 Λιάσκου-Μπακόλα Μαριετίνα Δ.Σ. Καρουσάδων
7 Μαγουλάς Βασίλειος 9ο Δ.Σ. Κέρκυρας
8 Μάμαλου Ελεονόρα Δ.Σ. Αγίου Ιωάννη
9 Μουζακίτη Παρασκευή Δ.Σ. Αυλιωτών
10 Μπούμπα Άννα-Μαρία 1ο Δ.Σ. Λευκίμμης
11 Πατέζα-Μουζακίτη Περιστέρα Νηπ. Αυλιωτών
12 Προβατάς Θεόδωρος Σχ. Κ. Παξών
13 Ράμμος Νικόλαος Δ.Σ. Γιαννάδων
14 Ρώμας Αθανάσιος Δ.Σ. Αγίου Μάρκου
15 Σπυρίδου Μαρία Δ.Σ. Κάτω Κορακιάνας
16 Φώτσης Σπυρίδων Δ/νση Π.Ε. Κέρκυρας


ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΣΠΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
(μεταξύ 3 υποψηφίων επιλέγουμε έως και 2)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
1 Ίσερης Κωνσταντίνος Κέρκυρας


ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ
(μεταξύ 75 υποψηφίων επιλέγουμε έως και 2)
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
59 Ράμμος Νικόλαος Κέρκυρας


Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου Ψηφίζουμε
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας
Για υπεύθυνη, αξιόπιστη, δυναμική και αποτελεσματική εκπροσώπηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων!
Για διαφάνεια, αξιοκρατία, αντικειμενικότητα!
Χωρίς διαχωριστικές γραμμές! Για ίσες ευκαιρίες για όλους!