Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Συναντήσεις Μπεριάτου με τον Μητροπολίτη και τους ξενοδόχους

Συνεχίζοντας τη διαδικασία επαφών και συναντήσεων εργασίας με κερκυραϊκούς φορείς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος με το συνδυασμό ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, επισκέφθηκε σήμερα την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας.
Ειδικότερα, ο κ. Μπεριάτος...
 αναγνώρισε και συνεχάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριο, για τη μέχρι σήμερα προσφορά του σε θέματα πρόνοιας αλλά ιδιαίτερα για την ουσιαστική και αποτελεσματική συμβολή του στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Κέρκυρα. Από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε η ανάγκη και οι προοπτικές συνεργασίας Εκκλησίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε πολλούς τομείς σημαντικούς και χρήσιμους για την τοπική κοινωνία και οικονομία.


Στη συνάντηση με τον κ. Μπράμο, πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, τον κ. Ζούπα και μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, υπήρξε απόλυτη ομοφωνία στην ανάγκη αντιμετώπισης θεμάτων αιχμής, όπως της παράκαμψης του αεροδρομίου, του θέματος της μη αύξησης του ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο, της βελτίωσης των θαλασσίων συγκοινωνιών του νησιού (πρωτίστως της σύνδεσης με την Ηγουμενίτσα), της βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και στα θέματα μεσομακροπρόθεσμης στόχευσης, όπως τα θέματα του χωροταξικού σχεδιασμού και της ανάγκης δημιουργίας πάρκων οχλουσών δραστηριοτήτων και βιοτεχνικού πάρκου. Συμφωνήθηκε η ανάγκη και η χρησιμότητα καθιέρωσης "επιχειρηματικού τέλους" στις επιχειρήσεις και συμφωνήθηκε η χρησιμότητα σταθερής και μόνιμης συνεργασίας με την Περιφέρεια.


Στο μεσοδιάστημα των δύο συναντήσεων ο κ. Μπεριάτος παρουσιάστηκε σε εκπομπή της ΕΡΑ Κέρκυρας. Στις επισκέψεις του ο κ. Μπεριάτος συνοδεύονταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του συνδυασμού του κ. Γ. Καρύδη και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Γ. Σκλαβούνο και Γ. Γαρδικιώτη.