Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τι λέει η παράταξη του Στ. Σαμοϊλη για τη μη ανακήρυξη της παράταξης Σαρλή

Η δικαστική μη ανακήρυξη, για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Κέρκυρας, της παράταξης «ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», της οποίας ηγείται ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Χρύσανθος Σαρλής, αποτελεί μια πρωτόγνωρη και απολύτως αρνητική εξέλιξη.
Η δημοκρατική παράδοση του νησιού μας θα απαιτούσε την...
γνήσια αντιπροσώπευση της θέλησης των δημοτών. Βασικό δε στοιχείο της κριτικής της δικής μας παράταξης «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα» προς τον «Καλλικράτη» είναι ακριβώς ότι θέτει πρόσθετες δυσκολίες στην γνήσια αντιπροσώπευση όλων των δημοτικών σχημάτων, δυσκολεύοντας έως αποκλεισμού την έκφραση περισσότερων συνδυασμών, κινήσεων πολιτών, τοπικών κινημάτων και συσπειρώσεων, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο τον δημότη από τα δημοτικά πράγματα, καθιερώνοντας ένα ακόμη πιο συγκεντρωτικό μοντέλο και μετατρέποντας την αυτοδιοίκηση σε διοίκηση.
Ζητάμε και επιδιώκουμε αντιπροσωπευτικό Δημοτικό Συμβούλιο, επιμένοντας στη διεκδίκηση της απλής αναλογικής για την εκλογή των δημοτικών αρχών.
Ζητάμε και επιδιώκουμε αντιπαράθεση με τις αντίπαλες παρατάξεις στη βάση αρχών, προγραμματικών θέσεων και προτάσεων.
Ζητάμε και επιδιώκουμε ο δημότης να μπορεί να εκφραστεί και να επιλέξει τους ανθρώπους, τα πολιτικά σχέδια, τα προγράμματα, σε ένα προεκλογικό κλίμα που θα διαμορφώνεται από τον ισότιμο πολιτικό διάλογο και όχι από νομικά και διαδικαστικά κωλύματα.
Τελικά, η μη ακριβής τήρηση των νομικών προϋποθέσεων αφήνει εκτός προεκλογικής μάχης τον συνδυασμό «ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».
Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή. Για το γεγονός ότι στην απομένουσα προεκλογική περίοδο θα λείψει η δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε πολιτικά και προγραμματικά με τις απόψεις που εκφράζει η παράταξη του κ. Σαρλή. Για το γεγονός επίσης ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, στη δύσκολη προσπάθεια για οργάνωση και αποδοτική λειτουργία του νέου Δήμου προς όφελος του Δημότη, στη δύσκολη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού μας, θα λείψει η συμμετοχή ανθρώπων με εμπειρία και πολύχρονη αυτοδιοικητική παρουσία.
Θέση αρχής για την παράταξή μας είναι ότι η εκπροσώπηση και η συμμετοχή ΟΛΩΝ είναι και χρήσιμη και αναγκαία. Ακόμη και αν οι πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις είναι αντίπαλες και αντιπαρατιθέμενες, θεωρούμε ότι η αγωνία και η ανάγκη κοινής προσπάθειας για ανόρθωση και αναβάθμιση του Δήμου μας είναι κοινός τόπος όλων των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών.
Πιστεύουμε ότι οι δημότες της Κέρκυρας, με την ψήφο τους, θα επιλέξουν προγραμματικό λόγο, θα προκρίνουν πολιτικές θέσεις και απόψεις, θα επιβάλουν την αντιπροσωπευτικότητα και την αναλογικότητα.