Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ

Tου Χρυσόστομου Μπούκα

Στο δρόμο προς την κάλπη για την Αυτοδιοίκηση της 7ης του Νοέμβρη, λέγονται εσκεμμένα μισές αλήθειες που συνιστούν ένα μεγάλο ψέμα:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
Ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σαμαράς, εξήγγειλε από την Κέρκυρα “κατάργηση του Νόμου Καλλικράτη, όταν έρθει στην εξουσία”.
Εάν ο κ. Σαμαράς έμενε στην υπόσχεση ότι είναι στις προθέσεις του, εάν και εφόσον...
η Ν.Δ. έρθει στην εξουσία, θα χρηματοδοτήσει περισσότερο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα το θεωρούσαμε λογικό. Εκείνος μας “υποσχέθηκε” κατάργηση του Νόμου “Καλλικράτη”!
Τελικά ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα έχει υποσχεθεί στον Ελληνικό Λαό δύο πράγματα:
1. Εξαφάνιση του ελλείμματος της πατρίδας μας μέσα σε ένα χρόνο! και
2. Κατάργηση του Νόμου “Καλλικράτη”!
Αυτοί βλέπουν πίσω.
Εμείς πάμε μπροστά!


Ρωτάμε:
Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι όλης της χώρας που υποστηρίζονται από τη Ν.Δ. και εν προκειμένω στην Κέρκυρα, κ.κ. Σπύρου, Τρεπεκλή έχουν την ίδια άποψη; Συμφωνούν με την εξαγγελία του κ. Σαμαρά;
Ας απευθυνθούν στις τοπικές κοινωνίες και ας πάρουν θέση.
Ο Λαός πρέπει να γνωρίζει απολύτως τις απόψεις όλων, ώστε να κάνει την βέλτιστη επιλογή για τα συμφέροντά του μπροστά στην κάλπη.


Κ.Κ.Ε.
Ας απαντήσουν στο Λαό που θεωρούν ότι μιλούν εξ ονόματός του:
Πιστεύουν στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή προσμένουν να τον.. ανατρέψουν από τη θέση του Περιφερειάρχη και Δημάρχου, αξιώματα που αγωνίζονται να καταλάβουν;


Αυτοί την αυριανή μέρα θα σηκώσουν μαύρες σημαίες.
Εμείς θα σηκώσουμε τα μανίκια!


Αυτοί αύριο θα κλείσουν ξενοδοχεία.
Εμείς θα ανοίξουμε τα ξενοδοχεία! Να βρει ο κόσμος δουλειά. Να εξασφαλίσει το μεροκάματό του. Να δουλέψει η περιοχή. Με απόλυτα αυστηρό έλεγχο της εργοδοσίας ώστε να εξασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη.


Αύριο θα αποκλείσουν λιμάνια με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες της χώρας μας και της Κέρκυρας ή τα κρουαζερόπλοια να αλλάζουν προορισμό.
Εμείς εγγυόμαστε να αγωνιστούμε για αύξηση των επισκεπτών με πλοία αναψυχής!


Ρωτάμε:
Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι όλης της χώρας που στηρίζονται από το ΚΚΕ και εν προκειμένω στην Κέρκυρα οι κ.κ. Γουλής και Χαραλάμπους, με ποιο τρόπο πιστεύουν ότι θα διαπραγματευτούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση (που θέλουν με κάθε τρόπο να.. ανατρέψουν) για προγράμματα και άντληση πόρων προς όφελος των κατοίκων της Περιφέρειας;


Συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο της τοπικής μας κοινωνίας και αποτελούν άθροισμα συστήματος εξουσίας (ο όρος δεν χρησιμοποιείται απαξιωτικά, αλλά υποδηλώνει ότι έχουν ασκήσει τουλάχιστον το προηγούμενο διάστημα την εξουσία στο Νομό μας από διαφορετικές θέσεις) τι διαφορετικό υπόσχονται σήμερα για το καλό αυτού του τόπου;


Γιατί, πανθομολογείται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την υπερχρέωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους οποίους ασκούσαν διοίκηση. Τι διεκδίκησαν και τι πέτυχαν για την πρόοδο της Κέρκυρας; Ποια αναπτυξιακά έργα αφήνουν πίσω τους; Βελτιώθηκε η καθημερινότητα του πολίτη στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο κυκλοφοριακό, στο οδικό δίκτυο, στην υποστήριξη της οικονομίας των νησιών μας; Θα κάνουν επιτέλους απολογισμό των πεπραγμένων τους ώστε ο Κερκυραϊκός Λαός να κρίνει και να συγκρίνει;


Τελικά σε όλους αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, παλαιοί και όψιμοι, κατά του μνημονίου έχουμε να πούμε με παρρησία: κανείς έλληνας πολίτης δεν είναι ευτυχής για την προσφυγή μας για δανεισμό στην τρόϊκα. Κανείς!


Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια που ”χαϊδεύοντας αυτιά” λαϊκιστές και αρνητές λένε στο Λαό. Εμείς υπερτονίζουμε δύο πράγματα:


Στο σημείο που φθάσαμε ήταν μονόδρομος ο δανεισμός μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από Χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαφορετικά το Ελληνικό Κράτος μην μπορώντας να δανειστεί από την αγορά οδηγούνταν σε στάση πληρωμών που σημαίνει με απλά λόγια αδυναμία πληρωμής συντάξεων, αδυναμία πληρωμής δημοσίων υπαλλήλων και ως εκ τούτου κλείσιμο Νοσοκομείων, κλείσιμο σχολείων και Πανεπιστημίων, ακινητοποίηση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κ.λ.π.


Δεύτερον, εξίσου σημαντικό: έλεγχος ιδιαίτερα της μεγάλης φοροδιαφυγής που είναι κυρίαρχο μέτρο υπέρ των αδυνάτων και θεσμοθετικές ρυθμίσεις ώστε αυτοί που μπορούσαν “νόμιμα” να αποκρύπτουν τον πλούτο τους και να μην πληρώνουν όσα τους αναλογούν (εξωχώριες εταιρείες, ιδιοκτήτες πολυτελών σκαφών, μαύρο χρήμα, κ.λ.π.) να περάσουν από το Ταμείο.


Αυτά αποκρύπτουν οι επιτήδειοι και φαντάζουν στον καθρέπτη τους αγωνιστές υπέρ των Λαϊκών συμφερόντων!


Ο τελικός κριτής και υπεύθυνος για τις επιλογές του είναι ο πολίτης με την ψήφο του.


Έχει γνώση, αλλά απαιτεί και πληροφόρηση από όλους τους υποψήφιους.


Δημόσια, μπροστά στον τελικό κριτή τον Κερκυραϊκό Λαό, ας αρθρώσουν τον πολιτικό τους λόγο ώστε νηφάλια η ψήφος να δοθεί στους ικανούς και αποτελεσματικούς για την ανάπτυξη και προκοπή -επιτέλους- αυτού του τόπου.
Για να μην μεμψιμοιρούμε για την τύχη μας μία ακόμα φορά την ακριβώς επαύριον.


Το ΠΑΣΟΚ υπεύθυνα και θαρρετά απευθύνεται σε όλους τους Επτανήσιους και ειδικά στους Κερκυραίους πολίτες και τονίζει ότι στηρίζοντας τον Ηλία Μπεριάτο στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας και τον Χρύσανθο Σαρλή στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Κέρκυρας, προτείνει ανθρώπους έντιμους, γνώστες, ικανούς και αποτελεσματικούς για την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου και ζητούμε από τους πολίτες την δυναμική τους στήριξη με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές της 7ης του Νοέμβρη.


Κέρκυρα 19-10-2010