Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ξέσπασμα Σ. Κοντονή κατά Γ. Καλούδη

Ο Σταύρος Κοντονής υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής συνεργασίας αρχών «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» (συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων – Πράσινων), δήλωσε τα ακόλουθα, σχετικά με την επίσκεψη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Καλούδη στη Ζάκυνθο:
1.Σ’ αυτές τις εκλογές παρατηρείται το φαινόμενο υποψήφιοι, που κοιμήθηκαν κυβερνητικοί, να ξυπνάνε αντάρτες. Ο κ. Καλούδης, αφού προσπάθησε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και απέτυχε, αποφάσισε να το «στρίψει» σε κίνημα περιφερειακής ανάπτυξης. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιον...
 προσπαθεί να εξαπατήσει, αλλά, όταν τη μία μέρα εμφανίζεται υπέρ των κυβερνητικών μέτρων και την άλλη παριστάνει τον «ανεξάρτητο», φαντάζομαι ότι κανένας δε θα πέσει στην παγίδα του, παρά μόνο όσοι θέλουν να εξαπατηθούν.
2.Πώς είναι δυνατόν ο κ. Καλούδης να εμφανίζεται, όψιμα και λαχανιασμένα, αρνητής του Μνημονίου και, από την άλλη, υπερασπιστής του «Καλλικράτη», τη στιγμή που το σχέδιο «Καλλικράτης» αποτελεί την εφαρμογή του Μνημονίου στην αυτοδιοίκηση, πράγμα, φυσικά, που η κυβέρνηση «μετά Βαΐων και κλάδων» προπαγανδίζει; Μήπως θεωρεί τους πολίτες αμνήμονες και ευκολόπιστους;
3.Εκεί, όμως, που ο κ. Καλούδης ξεπέρασε ακόμη και αυτούς τους πολιτευτές, τύπου «Καλοχαιρέτα», είναι όταν θυμήθηκε στη Ζάκυνθο την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών, ενώ στην Κέρκυρα κάλεσε σε αγώνα για «τη σωτηρία της Κέρκυρας που βουλιάζει». Τέτοιον εμπαιγμό, κοροϊδία και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, μόνο ο κ. Καλούδης θα μπορούσε να οργανώσει. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζει ότι θα είναι καλό ή να παριστάνει τον τοπικιστή ή τον υποστηρικτή της ισόρροπης ανάπτυξης. Και τα δύο δε γίνεται! Διαφορετικά, αποκαλύπτεται η ουσία της πολιτικής του εντιμότητας.
4.Κατά τα λοιπά, ο κ. Καλούδης φρόντισε να συνοδεύεται και από τον κ. Φόρτε, ο οποίος, σήμερα, παριστάνει τον αγανακτισμένο, όταν η Ν.Δ. τού θυμίζει ότι ήταν ο ίδιος, που ζητούσε να ηγηθεί ψηφοδελτίου, με υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες της δεξιάς. Ευτυχώς, όσο και αν μερικοί κοπανάνε τα χέρια τους περί του αντιθέτου, θυμόμαστε πολύ καλά τι είχε γίνει στη Ζάκυνθο με τις επαφές Φόρτε – Γάσπαρου.
5.Τέλος, ο κ. Καλούδης δεν μας κάνει εντύπωση που επέλεξε, ως Αντιπεριφερειάρχη, στη Ζάκυνθο από τα πολιτικά αζήτητα του τόπου τον κ. Αγαλιανό, το Δήμαρχο των εκβραχισμών της Πλατείας Ρούγας, των κεκλιμένων πεζοδρομίων, των χαμένων κονδυλίων του έργου της αποχέτευσης και της λαϊκής καταδίκης του 2002.
6.Προφανώς, η τριανδρία Καλούδη – Φόρτε – Αγαλιανού, νομίζει ότι βρίσκεται στη χώρα των λωτοφάγων και όχι στη Ζάκυνθο. Ελπίζουμε ο λαός, την 7η Νοεμβρίου, να κάνει καθαρό στους κυρίους αυτούς, ότι δεν ξέχασε τα έργα και τις ημέρες τους, ψηφίζοντας το συνδυασμό συνεργασίας «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά», που έχει συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και ανένταχτοι πολίτες.
7.Ιδίως απευθυνόμαστε στους συναγωνιστές, που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο και το ΠΑΣΟΚ. Τους καλούμε να μην πέσουν στην παγίδα που τους στήνουν οι ψευτοανεξάρτητοι συνδυασμοί, που, καιροσκοπικά, εμφανίζονται, σήμερα, κατά του Μνημονίου. Να σπάσουν το φαύλο κύκλο του δικομματισμού και να ενισχύσουν το αγωνιστικό και αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Οικολογίας, το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΑΣΑ», με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Θοδωρή Γαλιατσάτο.


ΠΗΓΗ:http://www.imerazante.gr/