Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του Νίκου Δένδια με αφορμή τον αφοπλισμό αστυνομικών από κακοποιούς

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας, για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Ασφάλεια, για το περιστατικό αφοπλισμού αστυνομικών από κακοποιούς στον Ασπρόπυργο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το νέο περιστατικό διασυρμού των διωκτικών αρχών, με τον αφοπλισμό αστυνομικών από κακοποιούς, είναι ενδεικτικό των...
τεραστίων προβλημάτων στην πάταξη της εγκληματικότητας, στον έναν χρόνο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με την απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόσο με τον νυν όσο και με τον προηγούμενο Υπουργό, η Ελληνική Αστυνομία υφίσταται ταπεινωτικά “χτυπήματα” κάθε τρεις και λίγο, με τις δραματικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.
Η μοναδική τους ουσιαστική αντίδραση, όμως, αυτόν τον τελευταίο χρόνο, είναι να κάνουν αντιπολίτευση στην… αντιπολίτευση. Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, ότι η κατάσταση όσον αφορά την εγκληματικότητα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο που συμπεριλαμβάνει την αφόρητη κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Η Νέα Δημοκρατία, με τόλμη και υπευθυνότητα, δηλώνει - για μία ακόμη φορά - ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση ας την αξιοποιήσει και ας σταματήσει να παριστάνει ότι όλα «βαίνουν καλώς», όταν σύμπασα η κοινωνία είναι αγανακτισμένη με την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας».