Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Σπ. Σπύρου με τον αρχιεπίσκοπο Καθολικών Κέρκυρας- Θέμα της συνάντησης η σωτηρία του ιστορικού ναού της Annunziata,

Με αφορμή το Μνημόσυνο στο Καθολικό Κοιμητήριο Κέρκυρας, στο ιερό μνήμα όπου έχουν εναποτεθεί τα οστά των πεσόντων στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, μετά την καταστροφή του ιστορικού Καθολικού Ναού της Annunziata, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Καθολικών Κέρκυρας, κ. Ιωάννη Σπιτέρη.


Ο κ. Σπύρου ενημερώθηκε από τον αρχιεπίσκοπο σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται για τη σωτηρία του Μνημείου της Annunziata και στη συνέχεια δήλωσε:

«Το Μνημείο χρήζει αποκατάστασης όχι μόνο γιατί αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο αλλά διότι είναι υψίστης ιστορικής σημασίας, καθώς συνδέεται με την ναυμαχία της Ναυπάκτου που άλλαξε το ρου της ιστορίας της Ευρώπης. Συνεπώς, θ’ αποτελέσει, μετά την αναπαλαίωση, Μνημείο του Ευρωπαίου Στρατιώτη και σημείο αναφοράς των Ευρωπαίων επισκεπτών.
Ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη από την Αρχιεπισκοπή, η οποία έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση. Η μελέτη είναι ώριμη και το απαιτούμενο ποσό δεν είναι απαγορευτικό».


Ο κ. Σπύρου δεσμεύτηκε ότι θα ελέγξει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ένταξη του έργου και θα επιδιώξει τη χρηματοδότησή του.