Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

: Επισκέψεις Ηλία Μπεριάτου στην Κέρκυρα (26 έως και 28 Οκτωβρίου)

Στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας στην Κέρκυρα, ο υπ. Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος, επικεφαλής του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», πραγματοποίησε τις ακόλουθες επισκέψεις:
Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ (Σύλλογος Γονεών Παιδιών με Πλασματική Ασθένεια). Ο κ. Μπεριάτος, παρουσία του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καρύδη, καθώς και υποψηφίων συμβούλων συζήτησε για...
 τη σημασία του εθελοντισμού πανελληνίως και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, για το ρόλο της Φλόγας τοπικά και εθνικά, όπως και για την ύψιστη σημασία του εθελοντισμού στα θέματα υγείας, πρόνοιας και αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων αλλά και των οικολογικών. Ο Ηλίας Μπεριάτος αφού εξήρε το ρόλο της προέδρου της Φλόγας στην Κέρκυρα, κ. Ελισάβετ Κοσμαδάκη, υποσχέθηκε πως ο Συνδυασμός «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» θα δώσει μεγάλη έμφαση και προσοχή στα θέματα αυτά σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Το πρόγραμμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη ακολούθησε επίσκεψη στα Δικαστήρια καθώς και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Τις απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δήμο Φαιάκων και συγκεκριμένα στο Σωκράκι, Ζυγό, Σγουράδες, Σπαρτύλας, Κορακιάνα και Δασιά.


Την Τέταρτη, 27 Οκτωβρίου κατά τις πρωινές ώρες, ο κ. Μπεριάτος πραγματοποίησε επίσκεψη στα ΚΤΕΛ Υπεραστικών Λεωφορείων και συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ζάχο, ενώ ακολούθησε περίπατος στη Λαϊκή Αγορά, το Λιστόν, τον Πεζόδρομο και την οδό Ευγενίου Βουλγάρεως. Το μεσημέρι επισκέφτηκε το Α.Ο. Κέρκυρα και τον Ερασιτέχνη όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρό της, κ. Ιωάννη Πουλημένο, τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ. Αλέκο Τσαποκύριακα, μέλη του Δ.Σ. Ερασιτέχνη και συγκεκριμένα τους: κ. Παναγιώτη Γρηγοράκη, κ. Βασίλειο Αργυρό, κ. Θεόδωρο Γκιούλο, τον Υπεύθυνο Τύπου της ΠΑΕ ΑΟΚ κ. Φώτη Σκούρτη και τον Διευθυντή Ακαδημιών, κ. Θανάση Μαρτίνο. Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα των αθλητικών υποδομών και ειδικότερα η ενασχόληση των 160 παιδιών στο γήπεδο της ΕΠΣΚ Κέρκυρας, η εξεύρεση γηπέδου για τον Ερασιτέχνη ενισχύοντας το θεματικό τουρισμό, με στόχο να προσελκυστούν ομάδες από άλλα μέρη του εσωτερικού καθώς και του εξωτερικού. Το απόγευμα ο υπ. Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος, επισκέφτηκε το χωριό Αργυράδες, ενώ στις 18.30 πραγματοποίησε ομιλία στη Λευκίμμη, στην αίθουσα Τέχνης και Λόγου του Γυμνασίου Λευκίμμης.


Την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου ο κ. Μπεριάτος παρέστη στη Δοξολογία στον Ιερό Νάο Μητροπόλεως και παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου, οι οποίες κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση ενώπιον των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Στις 15.00 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Συνδυασμού στην Ιόνιο Βουλή, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, υπεύθυνου για τα Μ.Μ.Ε. κ. Τηλέμαχου Χυτήρη και της Βουλευτή Κέρκυρας κ. Άντζελας Γκερέκου. Το απόγευμα ο κ. Μπεριάτος συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε την περιοχή του Δήμου Παλαιοκαστριτών και συγκεκριμένα τους οικισμούς Μακράδες, Κρήνη, Λάκωνες και Λιαπάδες όπου πραγματοποίησε ομιλίες και συζήτησε με τους κατοίκους.