Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή του 2ου Λυκείου με την παρουσία μαθητών καθηγητών και γονέων στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Μοναδική παραφωνία η απουσία «επισήμων». Κι όμως, ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ, αφού συγκεντρώθηκε και προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με το βομβαρδισμό της Κέρκυρας από τους Γερμανούς το Σεπτέμβριο του 1943.Το δραματοποιημένο υλικό που επεξεργάστηκε ο φιλόλογος του 2ου Λυκείου Νίκος Καρύδης, περιείεχε φωτογραφίες από τις βομβαρδισμένες περιοχές της Κέρκυρας, προπαγανδιστικό βίντεο του Γερμανικού στρατού κατοχής σχετικό με την απόβαση και προέλαση των Γερμανών στο νησί, καθώς και....
προπαγανδιστικό υλικό των ιταλικών στρατευμάτων κατοχής, όπου αποτυπώνονται πραγματικές σκηνές εκείων των ημερών.
Σκηνές των αεροπορικών βομβαρδισμών και των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην πόλη δεν υπάρχουν, υπήρχε όμως μοντάζ σχετικού υλικού ώστε να περιγραφούν οι σκληρές ώρες που έζησε ο πληθυσμός.
Παράλληλα υπήρχε υλικό από ιδιωτικές συλλογές, αναφορές σε υλικό που είναι κοινά αποδεκτό για την ορθότητα των στοιχείων του (Κ. Δαφνής), φωτογραφίες και μαρτυρίες για την κατάσταση πανικού που έζησε η πόλη από τη ρίψη εμπρηστικών βομβών και τις καταστροφές που προκάλεσαν σε μνημεία, σπίτια, ναούςυποδομές και γενικά σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Κι αν τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να γίνουν σήμερα πλήρως αντιληπτά, ένα οικονομικό στοιχείο ήρθε να καταστήσει σαφέστερο το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η Κέρκυρα. Σύμφωνα με υπολογισμούς αμέσως μετά τον τερματισμό του πολέμου, η αξία των ζημιών που υπέστη η Κέρκυρα είναι της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαριών σε τιμές εκείνης της εποχής. Και αυτά τα χρήματα ουδέποτε κατεβλήθησαν.
Τέλος για τη σημειολογία του πράγματος, το βίντεο που προβλήθηκε, διάρκεια μισής περίπου ώρας, είναι το δεύερο, καθώς ανάλογο υλικό έχει δημιουργήσει και ο φορέας κορφιάτικης έκφρασης.