Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η αντιπολίτευση του Δ. Φαιάκων ζητά τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: Αίτηση έκτακτης σύγκλησης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιάκων


κ. Πρόεδρε,
Όπως έχουμε όλοι πληροφορηθεί, επίκειται η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην Κέρκυρα σε εγκαταλελειμμένο Ξενοδοχείο στο Πυργί, του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Μάρκου του Δήμου μας. Η εγκατάσταση δε αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το Υπουργείο Προστασίας αδυνατεί να προωθήσει άμεσα τους πολίτες αυτούς στον Έβρο για απέλαση.
Η μέχρι πρότινος στέγαση των πολιτών αυτών σε ερειπωμένο....
εργοστάσιο στην συνοικία Μαντούκι της πόλεως δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην περιοχή λόγω κλοπών. Επίσης γνωρίσαμε πρωτοφανή περιστατικά στην Κέρκυρα όπως ομαδικές συμπλοκές, δολοφονίες με μαχαιρώματα, ρίψεις ανθρώπων από κτήρια, κλπ.
Η περιοχή μας ήδη δοκιμάζεται έντονα τους τελευταίους 14 μήνες από καθημερινές κλοπές σε οικίες και επιχειρήσεις, που οφείλεται τόσο στο γεγονός της ανεργίας που μαστίζει τους μετανάστες που διαμένουν προσωρινά εδώ, όσο και της απαράδεκτης μετακίνησης του υποστελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος Σκριπερού στην Παλαιοκαστρίτσα. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο εκ των συνυπογραφόντων την παρούσα, Δημοτικός Σύμβουλος Σεβαστιανός Μεταλληνός έχει πέσει θύμα κλοπής 4 φορές τους τελευταίους 18 μήνες (διαμένει εντός του οικισμού Α. Κορακιάνας).
Συνεπώς η εγκατάσταση δεκάδων επιπλέον μεταναστών θα δημιουργήσει μία έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή, θα επιτείνει τα προβλήματα με τις κλοπές και θα προκληθούν πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις στους κατοίκους τόσο του οικισμού Αγίου Μάρκου, όσο και των όμορων Κ. Κορακιάνας, Α. Κορακιάνας, Ανάληψης, Σπαρτύλα.
Αν δε, ως αιρετοί του Δήμου Φαιάκων, προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε στη μνήμη μας ότι η περιοχή του Ύψου είναι χώρος υποδοχής, φιλοξενίας και εξυπηρέτησης επισκεπτών, δηλαδή τουριστική, οι υποχρεώσεις μας για την αντιμετώπιση της επικείμενης αυτής κατάστασης είναι αυξημένες. Αν με τις ενέργειές μας (π.χ. αδράνεια) επιτρέψουμε την εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών στην περιοχή, θα είναι η τελευταία πράξη μίας διαχρονικής και συστηματικής προσπάθειας υπονόμευσης της δραστηριότητας των επαγγελματιών και επιχειρηματιών στο Δήμο μας. Θα είναι η ταφόπλακα που θα βάλουμε ως Δήμος Φαιάκων στο εισόδημα των συνδημοτών μας από τον τουρισμό.


Αιτούμεθα την ΕΚΤΑΚΤΗ σύγκλιση του Δημοτικού μας Συμβουλίου σε Συνεδρίαση για την Παρασκευή 24/09/2010 και ώρα 18:00, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα και να ληφθεί σχετική απόφαση.


Οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας,
Σεβαστιανός Μεταλληνός
Μαρία Καντάρου
Θεοδώρα Μεταλληνού
Θεοφανή Τσιμπούλη
Σπύρος Μαρτζούκος