Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η χθεσινή περιοδεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας, Μ. Χαραλάμπους παραβρέθηκε στο υπό κατάληψη Γυμνάσιο – Λύκειο Καστελλάνων Μέσης εκφράζοντας τη συμπαράσταση του συνδυασμού στα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών. Συνομίλησαν με τους μαθητές, οι οποίοι τους περιέγραψαν τα προβλήματα αλλά και την ταλαιπωρία που υφίστανται έτσι ώστε να μετακινηθούν προς και από το σχολείο. Η αντιπροσωπία τόνισε ότι το πρόβλημα αυτό....
που απασχολεί το σύνολο των σχολικών μονάδων εκτός πόλης οφείλεται στην άγρια περικοπή των αντίστοιχων κονδυλίων από την κυβέρνηση στα πλαίσια της συνολικότερης αντιλαϊκής της πολιτικής. Παράλληλα, επισήμανε ότι ήδη ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μ. Χαραλάμπους έχει καταθέσει αντίστοιχη ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.


Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γενικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας κλιμακίου των Συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Κερκυραίων και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τους υποψηφίους Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Θ. Γουλή και Μ. Χαραλάμπους. Πραγματοποιήθηκε ομιλία - συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις θέσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους τομείς αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει ο Καλλικράτης στην παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας. Επισημάνθηκε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν σαν στόχο τη διάλυση του φορέα και την παραχώρηση του τομέα της Ψυχικής Υγείας στους ιδιώτες. Στόχος πάλης της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας από ένα αντίστοιχο φορέα.


Στις 12:30 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας στην Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Εκφράστηκε από τους εργαζόμενους έντονη ανησυχία γύρω από τις συνέπειες που θα έχει ο Καλλικράτης στους εργαζόμενους της Νομαρχίας. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν την ανάγκη της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επισήμαναν ότι θα παλέψουν έτσι ώστε να μην γίνει καμία απόλυση.


Το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Χαραλάμπους θα περιοδεύσει στο Γαστούρι και στο Πέραμα, χωριά του Δήμου Αχιλλείων.