Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο νυν δήμαρχος Ελλομένου, Θοδωρής Βερύκιος, υπ. Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Μεγανησίου, Καστού και Καλάμου

Με κριτήρια την εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την προθυμία προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων των Ιονίων Νήσων, τη σαφή θέση υπέρ της διατήρησης της συνοχής της περιφέρειας και, τέλος, τη δημιουργική διάθεση εφαρμογής ενός προγράμματος με όραμα, ο επικεφαλής της «Νέας – Ιόνιας Πολιτείας», Σπύρος Σπύρου, επέλεξε ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για την ενότητα Λευκάδας, Μεγανησίου, Καλάμου και Καστού, το νυν δήμαρχο Ελλομένου, Θοδωρή Βερύκιο.

Ποιος είναι
Ο Θοδωρής Βερύκιος γεννήθηκε το1962 στο Νυδρί Λευκάδας. Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στη Λευκάδα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά με...
ειδίκευση στην Ναυτιλιακή Οικονομία και Πολιτική και ασχολήθηκε έκτοτε επαγγελματικά με τον Τομέα του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Είναι ενεργό μέλος της Ν.Δ από το 1981 και έχει διατελέσει γραμματέας και πρόεδρος της Τ.Ε. Το 2006 εκλέχτηκε Δήμαρχος του Ελλομένου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Εποχή».


Δήλωση


«Οι καιροί γίνονται σκληροί γεμάτοι προκλήσεις. Είναι καθήκον των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης να σταθούν κοντά στον άνθρωπο και να βοηθήσουν μ’ όλες τους τις δυνάμεις τον τόπο τους.
Μέσα από τα καινούργια δεδομένα που φέρνει ο «Καλλικράτης», η Περιφέρεια γίνεται μοχλός ανάπτυξης και κέντρο σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον.
Από τη θέση του Δημάρχου Ελλομένου γνώρισα από κοντά την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Έχοντας ένα όραμα για μια καλύτερη Λευκάδα αλλά και πιστεύοντας στην ιστορική γεωγραφική κοινωνική και οικονομική ενότητα των Ιονίων Νήσων συντάσσομαι στο ψηφοδέλτιο του κ. Σπύρου Σπύρου.
Ελπίζω ότι η νίκη μας θα προσφέρει ένα νέο ορίζοντα ανάπτυξης για τη Λευκάδα ειδικά αλλά και για τα Ιόνια Νησιά μας γενικότερα».