Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επισκέφθηκε την Η! ΕΠΚΑ

Την Τρίτη 21/9 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Η΄ Ε.Π.Κ.Α. κλιμακίου των Συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Κερκυραίων και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τους υποψηφίους Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Θ. Γουλή και Μ. Χαραλάμπους.
Έγινε ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους για τις θέσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε η μεγάλη έλλειψη σε επιστημονικό και εργατικό προσωπικό, γεγονός που....
εμποδίζει το άνοιγμα εργασιών της εφορίας αρχαιοτήτων αλλά και την αξιοποίηση του υπάρχοντος αρχαιολογικού πλούτου.
Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης η απαράδεκτη κατάσταση της οροφής του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου πάνω από τα σημαντικά εκθέματα κρέμονται κυριολεκτικά ξηλωμένα και σπασμένα κομμάτια της οροφής!
Γενικότερα το κτίριο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, γεγονός που είναι γνωστό στο Υπουργείο πολιτισμού τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και παλιότερα στις κυβερνήσεις της ΝΔ, που όμως συνειδητά επέδειξαν κι επιδεικνύουν αδιαφορία!
Ανάλογη είναι και η αδιαφορία των τοπικών αρχών και οικονομικών παραγόντων, που κατά τ’ άλλα κόπτονται για την …. διεθνή εικόνα της χώρας και της Κέρκυράς «μας»!
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσαν στους εργαζόμενους ότι θα παλέψουν για την αναβάθμιση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.