Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας "Ημέρα τση Ζάκυθος"

Αυτό είναι το χθεσινό πρωτοσέλιδο της ζακυνθινής εφημερίδας "Ημερα τση Ζάκυθος". Ο τίτλος είναι εξόχως αποκαλυπτικός και περιγράφει με απλά λόγια το τι συμβαίνει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό. Η εφημερίδα αποκαλύπτει κομματικό έγγραφο της εκεί οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο προτείνεται στα κεντρικά της ΝΔ να μην κατέβει ψηφοδέλτιο στο Δήμο Ζακυνθίων ώστε να διευρυνθεί η κομματική βάση που θα υποστηρίξει το περιφερειακό ψηφοδέλτιο! Η εφ. δεν αναφέρει ημερομηνία του εγγράφου, πράγμα που έχει αξία, καθώς αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου ορίστηκε ο κ. Μυλωνάς. Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει ως εξής:.....
Τεράστια διάσταση απόψεων, καθώς και τρομερή εσωκομματική κόντρα δείχνει να κυριεύει την οργάνωση της Ν.Δ. στη Ζάκυνθο.
Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας μας έρχεται να επιβεβαιώσει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, τις τάσεις και τις λογικές, που κυριαρχούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και που οδηγούν σε μεθοδευμένες προτετελεσμένες καταστάσεις τους ανίδεους γαλάζιους ψηφοφόρους.
Το έγγραφο, που παρουσιάζουμε σήμερα, υπογράφουν δύο έγκριτα στελέχη της....
ΝΟΔΕ Ζακύνθου, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας, και αφορά στις απόψεις και τις αποφάσεις στελεχών του κόμματος για τη μεθόδευση μη καθόδου γαλάζιου κομματικού ψηφοδελτίου στο νησί μας, αλλά την υποστήριξη άλλου συνδυασμού, με τη λογική «να μην πρασινίσει η Ζάκυνθος»!
Μάλιστα, προτείνουν τον εμπλουτισμό του άλλου ψηφοδελτίου με δεξιά στελέχη σε θέσεις ευθύνης!
Στην επόμενη παράγραφο, προσδοκούν ότι «το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα ενισχυθεί, λόγω μεγαλύτερης εκλογικής βάσης, από υποστηρικτές άλλων κομμάτων του Δημοτικού ψηφοδελτίου»!
Το σκεπτικό της επιστολής αποδεικνύει το «παζάρι», με το αιτιολογικό ότι θα υπάρξει όφελος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν.Δ., τον κ. Σπύρου… αφού η Ν.Δ. δε θα κατεβάσει υποψήφιο στο Δήμο, αλλά θα στηρίξει «άλλον», από τον οποίο σαφώς θα περιμένει ψηφοθηρικά οφέλη στις περιφερειακές εκλογές!!!
Σενάρια, τα οποία δεν έχουν αρχή και τέλος, όμως, αποτελούν μια ωμή πραγματικότητα, η οποία, σε καμία περίπτωση, δεν τιμά τη γαλάζια παράταξη.
Στο περιβάλλον Γάσπαρου
Μακριά από όλες αυτές τις εξελίξεις και τη λογική επίσημων επιστολών βρίσκεται ο έμπειρος πολιτικά, Διονύσης Γάσπαρος, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Γιαννούλης.
Στις αρχές της εβδομάδας, η ομάδα Γάσπαρου ήταν ξεκάθαρη στις προτάσεις της και, μάλιστα, σε σαφή κατεύθυνση και κομματική λογική. Θυμίζουμε ότι η Ρηγίλλης έλαβε την περιζήτητη απάντηση, τόσο του Νομάρχη, όσο και της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δέχονταν τη στελέχωση ψηφοδελτίου, υπό το Διονύση Ακτύπη, με την προϋπόθεση ότι θα προσχωρούσαν στο συνδυασμό οι Κολοκοτσάς Παύλος (ή ο γιος του), Καψαμπέλης Παύλος (γιατρός), και Καποδίστριας Κώστας (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου). Ο ίδιος ο Νομάρχης δεσμεύτηκε, ενδοπαραταξιακά, για τη συμμετοχή της συζύγου του, Χριστίνας, στο συνδυασμού, μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη.
Η δεύτερη πρόταση της ομάδας Γάσπαρου ανέφερε ότι και πάλι κατεβαίνει στη μάχη, υπό τον Ακτύπη, με την προϋπόθεση ότι, αν οι παραπάνω αρνηθούν την κάθοδό τους, να διαγραφούν από το κόμμα.
Η Ριγήλλης φαίνεται ότι σκέφτεται ακόμη όλα αυτά, μένοντας, καταστροφικά, πολύ πίσω στο χρόνο.
Οι παραπάνω προτάσεις είναι ρεαλιστικές, σε μια εποχή, που, για να παλέψει το Δήμο η Ν.Δ., το μόνο που χρειάζεται είναι συστράτευση όλων των υγειών της δυνάμεων.
Αντίθετα, οι δεύτερες σκέψεις και οι περίεργες πρωτοβουλίες φαίνεται να δυναμιτίζουν, εντελώς, το κόμμα και να εξοργίζουν τους ψηφοφόρους του, αφού κανείς δεν μπορεί να αποτελεί «αρνί» για κανέναν.
Η επιστολή αυτή μάς ξεκαθαρίζει πολλά από όσα «έρπουν» στα πηγαδάκια, τον τελευταίο καιρό, και δείχνει ξεκάθαρα ότι προέρχεται από εσωκομματικούς κύκλους.

Τι αναφέρει η επιστολή
Ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της Οργάνωσης Νίκος Τσίπηρας και Νίκος Τσουκαλάς, αντίστοιχα, στην επιστολή τους στο Βουλευτή Κωνσταντίνο Τσιάρα Πολιτικό Σύνδεσμο της Νέας Δημοκρατίας και των Ιόνιων Νησιών, την οποία κοινοποιούν στους: κ. Μιχαλολιάκο Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ, κ. Αγγελάκια Γραμματέα Οργανωτικού ΝΔ και κ. Τσιτσέλη Αναπληρωτή Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ, αναφέρουν τα ακόλουθα:
«Η μέχρι τώρα αδυναμία δημιουργίας και στελέχωσης ψηφοδελτίου για το Δήμο Ζακυνθίων οφείλεται σε παράγοντες, στους οποίους δε θα ήθελα να αναφερθώ τώρα, γιατί αφαιρέθηκε το δικαίωμα έκφρασης άποψης από τις νεοεκλεγείσες ΝΟΔΕ, πιστεύω, όμως, ότι τόσο ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Μιχαλιολιάκος, όσο και ο Αναπληρωτής κ. Τσιτσέλης, που βρέθηκε στη Ζάκυνθο μαζί με τον υπεύθυνο Περιφέρειας Ιονίων κ. Ζωγράφο, θα έχουν ξεκάθαρη άποψη και γνωρίζουν τα βαρίδια στη Ζάκυνθο.
Σημασία, τώρα πια, έχει ότι είναι μέσα Σεπτεμβρίου και δε φαίνεται άσπρος καπνός από το κονκλάβιο, οι εκλογές είναι στις 7 Νοεμβρίου και εκτιμώ ότι τα περιθώρια δημιουργίας νικηφόρου ή έστω εκλογικά αξιοπρεπούς ψηφοδελτίου είναι ελάχιστες, με σοβαρό ενδεχόμενο να μείνουμε εκτός δεύτερο γύρου, με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον. Με δεδομένο, δε, ότι δίνεται βαρύτητα, λόγω των πολιτικών εντυπώσεων στους μεγάλους Δήμους, και οι μικρές κοινωνίες έχουν άλλες προτεραιότητες, αλλά και επειδή έχει δημιουργηθεί ρήγμα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας Ζακύνθου, θα ήθελα να διερευνήσετε την πιθανότητα υποστήριξης ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στη Ζάκυνθο.
Ήδη, λόγω της καθυστέρησης, υπάρχει «διαρροή» αρκετών στελεχών μας σε άλλο συνδυασμό.
Ο εμπλουτισμός άλλου ψηφοδελτίου με στελέχη μας σε θέσεις ευθύνης, θα δημιουργήσει μια δυναμική, που εκτιμώ ότι θα είναι νικηφόρα στις εκλογές.
Το θετικό για εμάς θα είναι ότι με πολύ μεγάλη πιθανότητα, δε θα πρασινίσει η Ζάκυνθος, που, σήμερα, είναι σχεδόν βέβαιο.
Η δε κομματική βαρύτητα θα πέσει στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Ζακύνθου, το οποίο, με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται, λόγω μεγαλύτερης εκλογικής βάσης, από υποστηρικτές άλλων κομμάτων, του δημοτικού ψηφοδελτίου.
Η επιλογή αυτή είναι ρεαλιστική και άκρως πολιτική και έχει γίνει πολλές φορές σε δήμους της Ελλάδας και της Ζακύνθου.
Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η μη ανακοίνωση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη, εδώ και πολύ καιρό, έχει αφήσει τα νησιά χωρίς στόχο και χωρίς ηγέτη, που θα δώσει τοπικό όραμα.
Κάθε νησί έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. Περιφερειακή συνείδηση δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα και χρειαζόμαστε νέα άτομα, που θα διεκδικήσουν για εμάς.
Επειδή η τοπική κοινωνία δεν εκφράστηκε, αν και γνωρίζουμε τη θέλησή της, θα προτιμούσαμε το κόμμα μας να κάνει τις οποιεσδήποτε επιλογές, σύμφωνα με τις αρχές, τις αξίες και το ανανεωτικό πλαίσιο που καθόρισε ο Πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς».