Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Σωτήρης Κουρής, αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς με το συνδυασμό του Σπ. Σπύρου

Ο Σωτήρης Κουρής, οικονομολόγος, νομαρχιακός σύμβουλος Κεφαλονιάς – Ιθάκης και τ. αντινομάρχης, ορίστηκε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου, ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Κεφαλονιά.
Βιογραφικό
Πολιτική Πορεία
Την περίοδο 1982-1986 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου.
Στις Βουλευτικές εκλογές του 1985.....
πολιτεύτηκε σαν υποψήφιος βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης (με συνυποψήφιο του τον κ. Αναστ. Ζησιμάτο), και με αντιπάλους εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση και τον τ. υπουργό κ. Αναστάσιο Μαντέλη.
Σαν πολιτευτής ανέπτυξε τόσο κομματική , όσο και κοινωνική δράση πετυχαίνοντας την επικράτηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1986 και την νίκη της στις βουλευτικές εκλογές του 1989 και 1990.
Την περίοδο 1990-1994 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Κρηναίας (Έπαρχος), αναπτύσσοντας σημαντική πολιτική και κοινωνική δράση , καθορίζοντας αποφασιστικά τόσο τις πολιτικές εξελίξεις στο νομό , όσο και την υποβοήθηση σημαντικών έργων και πρωτοβουλιών . Με την ιδιότητα του Έπαρχου ασχολήθηκε στις επιτροπές κατάρτισης , προγραμματισμού και υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΠΕΠ ΙΙ, ENVERREG, ΜΟΠ ).
Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 εξελέγη πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του κ. Δ. Λευκαδίτη πού εξελέγη Νομάρχης στηριζόμενος με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Την περίοδο 2003-2006 ήταν Αντινομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής με αρμοδιότητα τον Προγραμματισμό, Υλοποίηση και Παρακολούθηση των έργων. Κατά την διάρκεια της θητείας του πέτυχε την ένταξη έργων του νομού μας στο ΙΙΙ ΚΠΣ , ΠΕΠ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ,το 52% της ΠΙΝ , ανεβάζοντας το νομό στην πρώτη θέση από την τελευταία πού ήταν όταν ανέλαβε ,τόσο στην ένταξη έργων , όσο και στην απορρόφηση. Αποτέλεσμα ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να ενταχθεί στο Αποθεματικό του ΙΙΙ ΚΠΣ.
Από το 2005 έως το 2009 ήταν μέλος του ΔΣ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Παρακολούθησης του LEADER + .
Από το 2003 έως το 2006 ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΕΤΙΝ) και εντεταλμένος σύμβουλος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οί εισηγήσεις του για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού έγιναν αποδεκτές σε Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού στην ΠΙΝ . Επίσης συμμετέχει στις Τουριστικές Εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού σαν υπεύθυνος του νομού μας.
Την περίοδο 2004- 2006 ήταν μέλος της Περιφερειακής επιτροπής INTERREG III A , συντονιστής στο νομό μας και συμμετείχε σε ολη την διαδικασία σε Ιταλία και Ελλάδα.
Το 2003 ορίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΙΝ , μέλος της επιτροπής πού μελέτησε και ασχολήθηκε με την νησιωτική πολιτική και τις τροποποιήσεις του Αναπτυξιακού νόμου, και μετείχε σε όλες τις Πανελλήνιες συσκέψεις.
Από το 2003 η Περιφερειακή του δράση εστιάστηκε εκτός από το ΙΙΙ ΚΠΣ στις προτάσεις του για την σωστή προετοιμασία του Τετάρτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ), και τις προτάσεις και παρεμβάσεις του για την Χωροταξική μελέτη της ΠΙΝ.
Από το 2004 έως και το 2007 ήταν μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ «ΑΙΝΟΥ».
Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006 εξελέγη πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος Κεφαλληνίας και Ιθάκης με τον Συνδυασμό του υποψηφίου Νομάρχη κ. Δ. Λευκαδίτη πού στηρίχθηκε από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Από 1 Ιαν. 2007 είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων και Υποδομών.

Από το 2007 έως και σήμερα διδάσκει στο Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων σαν ειδικός συνεργάτης καθηγητής.