Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Η ΠΑΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Αρθρο του Δ. Καρύδη

Σπουδάζει ο κόσμος τα παιδιά του για να ξεφύγουν από την αγραμματοσύνη, τη φτώχια, την ανέχεια την εκμετάλλευση του ιδιωτικού τομέα.
Σπουδάζει ο κόσμος τα απιδιά του και τα στέλενει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και τα δύο ιδιρύματα, δημιουργήθηκαν μεταξύ άλλων και στη λογική της υποστήριξης της τοπικής οικονομίας.
Τώρα με τους διορισμούς πείνας και ντροπής που προανήγγειλε το υπουργείο Α- Παιδείας και Δια Βίου Ανεργίας, αφαιρεί από τους....
 γονείς κάθε επιχείρημα να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Ταυτόχρονα αυτή η επικίνδυνη πολιτική θα έχει ολέθριες επιτπώσεις στις πόλεις καθώς ολοένα και λιγότεροι θα ακολουθούν το δρόμο προς την εκπαίδευση, αφού όσα πτυχία και να έχει κανείς, δεν εξασφαλίζοηυν μία σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.
Ετσι δημιουργούνται επικίνδυνοι όροι για την οικονομική υποστήριξη για τις πόλεις με ΑΕΙ και ΤΕΙ και ιδιαίτερα για τις επαρχιακές.
Ταυτόχρονα δημιουργούνται προϋποθέσεις για την μαζική εγκατάλειψη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τη μετατροπή της χώρας σε χώρα αγραμμάτων.
Η ΠΑΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.


Η κυβέρνηση φαίνεται ότι προτιμά να έχει ντόπιο φτηνό εργατικό δυναμικό, για τις ανάγκες του κεφαλαίου, εθνικού και διεθνούς, φαίνεται ότι προτιμά να μετατρέψει τα σχολεία σε χώρους εκπαίδευσης της εγχώριας ελίτ και των πλουσίων πριν πάρουν το δρόμο για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.


Η απόλυτη πολιτική ξεφτίλα της κάθε χώρας αποτυπώνεται στο Υπουργείο Παιδείας της. Και ειδικά στην Ελλάδα, κανένας πτυχιούχους δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Αυτό πέτυχαν μέσα σε 9 μήνες. Πριόνισαν και τις τελευταίες ελπίδες όλου του κόσμου της εκπαίδευσης. Και τις κατέστρεψαν.
Κι αυτή είναι η δεύτερη φορά. Την πρώτη εισέπραξαν τα επίχειρα των επιλογών τους. Τώρα ας ετοιμάζονται να εισπράξουν τον κόπο τους. Εσπειραν ανέμους. Θα θερίσουν θύελλες.


Ραντεβού το Νοέμβρη.