Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η ΠΙΝ σχετικά με τις φωτιές στην Περιφέρεια

Σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010,υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.
Επιπλέον, πλήρης κατάσβεση των πυρκαγιών επετεύχθη στην Κέρκυρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δήμο Καρυάς στη Λευκάδα.
Συγκεκριμένα, χθες στις 18:55 τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο,....
στην περιοχή Λιθακιά του Δήμου Λαγανά, ενώ αντιμετωπίστηκαν άμεσα μικρότερες εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν στο Καλαμάκι, στην Παναγούλα και το Αργάσι Ζακύνθου.
Στις 18:45 χτες τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Σιμωτάτα του Δήμου Λειβαθούς στην Κεφαλονιά, ενώ έχει κατασβηστεί πλήρως η πυρκαγιά στα Λουρδάτα του ίδιου Δήμου.
Πλήρως αντιμετωπίστηκαν οι τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες το απόγευμα στο Δήμο Αχιλλείων και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Χλωμωτιανά του Δήμου Αργυράδων, στην Κέρκυρα.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δήμο Καρυάς στην Λευκάδα, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Θεσσαλονίκη και Πάτρα και επιχειρούν με σκοπό να τεθεί υπό μερικό έλεγχο η φωτιά εντός της ημέρας.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κώστας Γεωργαλίδης, βρίσκεται σε άμεση και συνεχή επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.