Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τα προβλήματα που δημιούργησε η ΔΕΗ Α.Ε. στους πολίτες της Αίγινας.

Επιστολή έστειλε η ΓΣΕΒΕΕ στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη σχετικά με τα προβλήματα που δημιούργησε η ΔΕΗ Α.Ε. στους πολίτες της Αίγινας.
Συγκεκριμένα στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει:
“Οι τεράστιες οικονομικές καταστροφές που δημιούργησε η ΔΕΗ ΑΕ, στους πολίτες της Αίγινας, πρέπει να αναληφθούν από την ίδια χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Ως πρώτο μέτρο η δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τους πολίτες της Αίγινας, και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις, για 12 μήνες και για αξία ίδια με αυτή των τελευταίων 12 μηνών (2009– 2010).
Ανάλογη μεταχείριση και για τα Δημοτικά τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Μέτρα επίσης φορολογικού περιεχομένου πρέπει να αναμένονται άμεσα και από το...
Υπουργείο Οικονομικών για τους επιχειρηματίες της Αίγινας.
Ευελπιστούμε να αντιλήφθητε, όχι μόνο την οικονομική, αλλά κυρίως την σημειολογική αξία αυτής της παρέμβασης.
Όταν η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αναπτύσσουν και ορθά πράττουν τις γνωστές θεωρίες περί πάταξης της φοροδιαφυγής, πρέπει ταυτόχρονα να εμπεδώνεται και το κλίμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας του Κράτους απέναντι στους πολίτες. Αν πράγματι υπάρχει η βούληση για αποτελέσματα. Αν πράγματι επιθυμούμε να αναπτυχθούν και οι κατάλληλες κοινωνικές συμμαχίες για μια άλλη συμπεριφορά των πολιτών προς το Κράτος.
Αναμένουμε για τις άμεσες ενέργειες σας.”