Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Συναντήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών των Οικολόγων Πρασίνων και του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας την Τετάρτη 14 Ιούλη μετά από πρόσκληση των Οικολόγων Πρασίνων με θέμα τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:....

 Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στο ασφυκτικό κοινωνικό οικονομικό πλαίσιο που δημιουργείται από την πρωτοφανή στα χρονικά επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενάντια στα εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Επίθεση που βρίσκει συμπαραστάτες τις ηγεσίες ΝΔ και ΛΑΟΣ και γίνεται κάτω από τις εντολές ΔΝΤ-ΕΕ-τραπεζών.
 Με τον «Καλλικράτη» ενισχύεται το συγκεντρωτικό, προσωποκεντρικό και δημαρχοκεντρικό μοντέλο, με ένα εκλογικό σύστημα καλπονοθευτικό, μη αντιπροσωπευτικό και αντιδημοκρατικό. Ο «Καλλικράτης», ως αναπόσπαστο μέρος του περίφημου «μνημονίου», αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση με όρους όχι των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και ουσιαστικής αποκέντρωσης, αλλά με όρους οικονομικής διαχείρισης, εξοικονόμησης πόρων, σκληρής λιτότητας και ιδιωτικοποίησης βασικών τομέων και υποχρεώσεων της κεντρικής και τοπικής διοίκησης.
 Αυτοί χρόνια τώρα έχουν διαχειριστεί την αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση του νησιού μας στην υγεία, το περιβάλλον, την παιδεία, τις παροχές, τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού, τις υποδομές και δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης τους.
 Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις ενωτικές μας προσπάθειες με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις προς όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους καθώς και ανεξάρτητους ενεργούς πολίτες που εναντιώνονται στις πολιτικές του δικομματισμού και ενστερνίζονται τις κοινές απόψεις, βασισμένοι στην ισοτιμία όλων.