Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση της ΝΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές

Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Νοέμβρη 2010 παίρνει γενικό χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης αφού πάνω από το κεφάλι του λαού στέκεται η λαιμητόμος του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ της πιο βάρβαρης και κατάπτυστης συμφωνίας που έχει υπογραφεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αποτελεί....
αναπόσπαστο κομμάτι του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης όπως είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης
Κοροϊδεύουν επομένως όσοι ενώ στηρίζουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το Πρόγραμμα Σταθερότητας, τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, γενικότερα τη αντιλαϊκή πολιτική που ρίχνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του εργάτη και της πλειοψηφίας του λαού τώρα φόρεσαν το προσωπείο του ανεξάρτητου που θα παλέψουν για τα τοπικά προβλήματα. Δεν έχει καμιά βάση ο διαχωρισμός των προβλημάτων σε προβλήματα στο χώρο εργασίας και προβλήματα στο χώρο κατοικίας, στο χώρο σπουδών. Τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα είναι αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης γενικότερης αντιλαϊκή πολιτικής.
Οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι μισθωτοί επιστήμονες, οι γυναίκες, οι νέοι και νέες παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας επομένως δεν χρειάζονται απλά έντιμους, τεχνοκράτες δημάρχους συμβούλους και περιφερειάρχες. Αυτό που χρειάζονται είναι να έχουν στο πλευρό τους ασυμβίβαστους αγωνιστές που δεν διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την ψήφο τους να καταδικάσουν την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, το γκρέμισμα των τελευταίων κοινωνικών κατακτήσεων. Να διατρανώσουν ότι δε συναινούν, δεν υποκύπτουν, δεν παραπλανόνται, δεν ανέχονται την κοροϊδία και το ψέμα. Με την ψήφο τους να διατρανώσουν ότι υπάρχει λαϊκή λύση, υπάρχει άλλος δρόμος πολιτικής, οικονομικής - κοινωνικής επιλογής.