Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Οι πρώτοι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Ιόνια Νησιά

«Την προηγουμένη εβδομάδα έγιναν οι ανακηρύξεις των Υποψηφίων Αντιπεριφειάρχων και Υποψηφίων Δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Λευκάδα και την Ζάκυνθο οι οποίοι είναι:...

• Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας θα είναι ο Θωμάς Καναδάς λογιστής, νυν Σύμβουλος Λευκάδας.
• Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας ο Γεράσιμος Αραβανής Φαρμακοποιός.
• Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Κορφιάτης Γιάννης, Εκπαιδευτικός νυν Νόαμ. Σύμβουλος Ζακύνθου.
• Υποψήφιος Δήμαρχος ο Γεώργιος Κωνσταντίνου Τραπ/λος, νυν Πρόεδρος του σωματείου Χρηματοπιστωτικού τομέα της Ζακύνθου.
Και στις δύο πόλεις πραγματοποιήθηκαν μαζικές εκδηλώσεις όπου μίλησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θ. Γούλης. Επίσης έγιναν επισκέψεις- περιοδείες σε πολλούς εργασιακούς χώρους από κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως σε μεγάλα ξενοδοχεία, στα τοπικά Νοσοκομεία, στο Δημαρχείο Ζακύνθου στα χωριά Καταστάρι και Βουλιμίες Ζακύνθου.
Σε όλους τους εργασιακούς χώρους διαπιστώθηκε μεγάλη όξυνση των εργατικών και λαϊκών προβλημάτων, εντατικοποίηση της εργασίας , ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, έντονη χρησιμοποίηση αλλοδαπών.
Πιο χτυπητά αλλά και επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία και την Ασφάλεια εργαζομένων είναι τα καθολικά προβλήματα που υπάρχουν στα δύο Νοσοκομεία:
Το ΓΝΝ Λευκάδας έχει διαπιστωμένα προβλήματα στατικότητας από τον σεισμό του 2003 και δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση μέχρι και σήμερα. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες. Ασθενείς ιδιαίτερα της μονάδας Τεχνικού Νεφρού στέλνονται λόγο έλλειψης προσωπικού σε άλλα Νοσοκομεία.
Στο ΓΝΝ Ζακύνθου λείπει Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό και το Νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας ενδεικτικά υπάρχει ένα μόνον καρδιολογικό.
Η απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο της Υγείας είναι αποτέλεσμα της ανθυγιεινής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ανέκτησαν και συγκάλυψαν οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες τους, αρκετοί από τους οποίους προαλείφονται ξανά για υποψήφιοι.
Αξίζει υπογράμμισης το εξής απαράδεκτο γεγονός:
Οι 130 εργαζόμενοι του Δήμου Ζακύνθου παραμένουν σταθερά απλήρωτοι για δύο μήνες γιατί η τράπεζα Πειραιώς παρακρατεί τους μισθούς τους για να καλυφτούν οι δόσεις των δανείων που έχει πάρει η Διοίκηση του Δήμου. Δηλαδή την κακοδιαχείριση των οικονομικών του Δήμου την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να τους προσανατολίσει να δουλέψουν περισσότερο για να μαζέψουν τα ανταποδοτικά τέλη ώστε να πληρώνονται κανονικά και οι ίδιοι!!
Όλα αυτά όταν είναι γνωστό ότι τα ανταποδοτικά τέλη δεν μπορούν να πάνε σε μισθοδοσία.
Συμπέρασμα: Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού το ίδιο. Θέλει απλήρωτους εργάτες και υπαλλήλους αλλά κυρίως τους θέλει με σκυμμένο το κεφάλι.
Προκαλεί πολύ θετική εντύπωση το γεγονός ότι όλα τα αγροκτήματα της Ζακύνθου έχουν πολύ καλό νοικοκυριό (ελαιώνες –αμπελώνες πλήρως αποξήλωση από χόρτα – κλαδεμένα τα ελαιόδεντρα.) Όμως οι τιμές είναι πολύ χαμηλές (λάδι οξύτητας 3/10 πουλιέται 1,30 ευρώ, τα κρασοστάφυλα από 26-33 λεπτά με αποτέλεσμα να γίνεται ασύμφορη η καλλιέργειά τους ) όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ΚΑΠ της ΕΕ που στήριζαν και στηρίζουν η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.
Επιπλέον και στη Ζάκυνθο όπως και σε όλα τα νησιά του Ιονίου υπάρχει πτώση της τουριστικής κίνησης ( -10%τον μήνα Ιούνιο στη Ζάκυνθο) αυτή η πτώση σε όλα τα νησιά του Ιονίου είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κυβερνήσεων των άλλων χωρών της ΕΕ που συρρικνώνουν δραστικά το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, πετσόκοψαν το επίδομα αδείας στα 180-200€ και πάνω από 250.000 δικαιούχοι δεν πήραν δελτίο κοινωνικού τουρισμού λόγω περιορισμού του αντίστοιχου κονδυλίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Αυτήν την πραγματική αιτία της μείωσης της τουριστικής κίνησης δεν μπορεί να την συγκαλύψουν οι συκοφαντίες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι τάχα φταίνε οι εργατικοί αγώνες και το ΚΚΕ που τους στηρίζει.
Επιπλέον η επιχειρούμενη καταστροφή του περιβάλλοντος με την προώθηση «της Πράσινης ανάπτυξης» που αποτελεί καινούργιο πεδίο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο είναι αποτέλεσμα της κεντρικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από τη ΝΔ χτες και το ΠΑΣΟΚ σήμερα.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που κίνητρο έχει την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και το πισωγύρισμα της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας 100 χρόνια πίσω πρέπει να καταδικαστεί με τη λαϊκή ψήφο στις τοπικές περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν τον Νοέμβριο, ενισχύοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έχουν πλαίσιο στόχων και πάλης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.»




19-7-2010
Γραφείο Τύπου
Λαϊκής Συσπείρωσης