Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ:Ακραία αυταρχικά μέτρα η επίταξη και η επιστράτευση

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας συναντήθηκε χθες  Πέμπτη 29/7/2010 με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης Κέρκυρας.
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου και τόνισαν ότι η απεργία τους είναι απολύτως νόμιμη. Αναληθώς το Υπουργείο επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι η...
 μεταφορά ευπαθών προϊόντων, φαρμάκων, γάλακτος, κλπ, γίνεται κανονικά.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές και να προχωρήσει σε έναν ευρύτατο διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η κυβέρνηση επιλέγει να διαλέγεται μόνο με την τρόικα, ή μάλλον μόνο ν’ ακούει και να εκτελεί τις εντολές της. Ξεχνάει την κοινωνία, στρέφεται με αυταρχικότητα εναντίον όποιου αντιδρά, όποιου κινητοποιείται.
Ακραία αυταρχικά μέτρα, όπως η «επίταξη» και η «επιστράτευση», όχι μόνο δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά, όχι μόνο δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα, αλλά και θα έχουν άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις.
Η κυβερνητική επίθεση ενάντια στην κοινωνία περνάει τώρα στη φάση των «απελευθερώσεων». Η επίκληση του ανταγωνισμού που θα ρίξει υποτίθεται τις τιμές, είναι ένας μύθος. Αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία ανεξέλεγκτων ιδιωτικών ολιγοπωλίων, η βίαιη διάλυση των μικρών επιχειρήσεων, η υπαλληλοποίηση των επαγγελματιών.