Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Το ΧΥΤΑ του Νότου στη Λευκίμμη επισκέφθηκε χθες, 05 Ιουλίου 2010, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ, κ. Κώστας Γεωργαλίδης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Λευκίμμης «Αλέυχιμον» και τη Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, ύστερα από αίτημα του συλλόγου, παρουσία μεγάλου μέρους των κατοίκων της Λευκίμμης.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ αφού περιηγήθηκε στο χώρο του ΧΥΤΑ, είδε από κοντά τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν οι κάτοικοι στη λειτουργία του, άκουσε τις απόψεις τους και συζήτησε διεξοδικά το θέμα με τα μέλη του Συλλόγου «Αλεύχιμον», την Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΧΥΤΑ και τον κόσμο της Λευκίμμης.
Ο κ. Γεωργαλίδης απευθυνόμενος στους κατοίκους τόνισε ότι...
 γίνονται σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους Κοινοτικούς, ώστε να δοθεί παράταση του χρόνου λειτουργίας μέχρι να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για όλους.
Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ επεσήμανε ότι προσπαθεί να δει το πρόβλημα μέσα στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε και με τις δυο πλευρές, τόσο του Γενικού Γραμματέα της ΠΙΝ όσο και του κόσμου της Λευκίμμης και του συλλόγου «Αλεύχιμον», να είναι εμφανώς ικανοποιημένες από τη έκβαση της συζήτησης.