Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Τι λέει το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Γεωργαλίδη

Ο Γ.Γ της περιφέρειας Ιονίων Nήσων κ. Γεωργαλίδης υλοποιώντας απόλυτα την πολιτική του ΠΑΣΟΚ μέσω της κοροϊδίας, της παραπληροφόρησης αλλά και της τρομοκρατίας προσπάθησε με τις πρόσφατες δηλώσεις του να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά τους κατοίκους της Λευκίμμης. Στο πλαίσιο αυτό αντικαθιστώντας το γράμμα Α με το Υ δήλωσε ότι ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης που μέχρι σήμερα στερείται άδειας λειτουργίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ από το 2011 του νέου Δήμου Κέρκυρας που δημιούργησε η διοικητική μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Αλήθεια....
 ποιόν πάει να κοροϊδέψει και να παραπλανήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο νησί κ. Γεωργαλίδης;
Οι χώροι υγειονομικής ταφής (Χ.Υ.Τ) έχουν ακριβώς τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την χωροθέτησής τους και την κατασκευή τους. Αυτό που αλλάζει είναι τι θα πέσει μέσα στους χώρους υγειονομικής ταφής. Αν θα πέσει απόρριμμα όποτε ονομάζεται ΧΥΤΑ ή θα πέσει υπόλειμμα οπότε ονομάζεται ΧΥΤΥ. Το τι θα πέσει στο χώρο υγειονομικής ταφής εξαρτάται από τα προηγούμενα στάδια που προβλέπονται σε μια ολοκληρωμένη λύση και κυρίως από την διαλογή στη πηγή και την ανακύκλωση.
Αφού επομένως οι όροι και οι προϋποθέσεις της χωροθέτησης και λειτουργίας δεν αλλάζουν πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ, ο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης που ενώ έχει ολοκληρωθεί δεν έχει άδεια λειτουργίας αφού κανένας δεν παίρνει την ευθύνη της υπογραφής της. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη σχετική νομοθεσία.
Εκτός και αν ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γκερέκου και η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι κάτοικοι της Λευκίμμης, που σύσσωμοι αντέδρασαν στο περιβαλλοντικό έγκλημα που το σχεδίασε το ΠΑΣΟΚ, το ξεκίνησε να το υλοποιεί η ΝΔ και θέλει να το ολοκληρώσει το ΠΑΣΟΚ, τρώνε κουτόχορτο και μπορούν να τους ξεγελάσουν με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αλλάζοντας χρήση του χώρου υγειονομικής ταφής και από ΧΥΤΑ γίνει ΧΥΤΥ.
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί του κατοίκους της Λευκίμμης να κλείσει τα αυτιά του μελιστάλακτα λόγια γεμάτα υποκρισία του κυβερνητικού αντιπροσώπου στο νησί και των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Να καταδικάσουν την πολιτική που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα κέρδη διαφόρων κατασκευαστικών ομίλων καταστρέφοντας το περιβάλλον και την δημόσια υγεία και υλοποιεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ χθες η ΝΔ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Να πουν ΟΧΙ στην διοικητική μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» που δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις για την όλο και μεγαλύτερη αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης στηρίζοντας αποφασιστικά στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2010 τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» τα οποία συμμετέχει και στηρίζει το ΚΚΕ και άμεσα να διεκδικήσουν:
• Μια ολοκληρωμένη λύση που θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του νομού με χωροθέτηση νέων χώρων εξαιρώντας την αποδεδειγμένα με στοιχεία κορεσμένη περιοχή του ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ και μη δίδοντας άδεια λειτουργίας στον παράνομο ΧΥΤΑ Νότου και θα περιλαμβάνει την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση, το εργοστάσιο κομποστοποίησης και τέλος το χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
• Ο σχεδιασμός να γίνει με βάση επιστημονικές τεκμηριωμένες μελέτες, με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Να είναι ενταγμένος σ΄ ένα συνολικό χωροταξικό σχεδιασμό ώστε να υπάρξει ορθός σχεδιασμός χρήσης γης.
• Άμεσο κλείσιμο και αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών.
• Να εξασφαλιστούν άμεσα οι πόροι από το κράτος ώστε τα απαιτούμενα έργα να γίνουν με ευθύνη του δημοσίου, με δημόσιες επενδύσεις και όχι με μεθόδους (αυτοχρηματοδότησης, ΣΔΙΤ) που εμπλέκουν τους ιδιώτες. Κανένας ιδιώτης στη μέση, όχι μόνο γιατί θα μετακυλιστεί το κόστος στις πλάτες των κατοίκων, αλλά γιατί οι ιδιώτες ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και στην ουσία, παρά τα λεγόμενά τους, αψηφούν τους περιβαλλοντικούς σκοπούς.
Είμαστε αντίθετοι με την καύση και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Η διαχείριση – ανακύκλωση των απορριμμάτων να ασκείται από υπηρεσίες της τοπικής διοίκησης και με λειτουργία που να ενισχύεται ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας τους.