Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Τι λέει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στην επιστολή του προς τους βουλευτές του Νομού

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ με επιστολή του ζητά από τους Βουλευτές του Ν. Κέρκυρας να...
απορρίψουν και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα, που συζητείται στη Βουλή και θα τεθεί σε ψήφιση την Πέμπτη 8 Ιουλίου, ημέρα γενικής απεργίας. Σας κοινοποιούμε το περιεχόμενο της επιστολής:
Κύριοι Βουλευτές,
Απευθυνόμαστε σε σας αυτήν την κρίσιμη περίοδο για να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση, την οργή και τη γενικευμένη αντίθεση των εργαζόμενων στο δημόσιο, στους Ο.Τ.Α και τα Ν.Π.Δ.Δ της Κέρκυρας, για τη βίαιη ανατροπή και κατεδάφιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, που επέρχονται με το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που συζητείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη 8 Ιουλίου, ημέρας γενικής απεργίας των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Μετά την πρωτοφανή και δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων στο Δημόσιο, στους Ο.Τ.Α και τα Ν.Π.Δ.Δ, μετά τη νέα φορολογική λαίλαπα που ανεβάζει το κόστος της ζωής μας και υποβαθμίζει παραπέρα την ποιότητά της, μετά την ιστορική επέλαση σε βάρος κατακτήσεων και δικαιωμάτων της ελληνικής κοινωνίας και την ανεξέλεγκτη αύξηση που πήρε πλέον η ανεργία, εμφανίζεται σήμερα και η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας, που διαχέει απόγνωση και απογοήτευση.
Μια επίθεση με την οποία η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση του 20ου Αιώνα, το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, αφού «σφαγιάζει» τα δικαιώματά μας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, από τους οποίους στερεί την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που μειώνουν δραματικά τις συντάξεις μέσα από:
• τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης,
• τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών με βάση το σύνολο των εισφορών όλου του ασφαλιστικού βίου,
• τη θεσμοθέτηση του νέου ΛΑΦΚΑ,
• την κατά 6% ετησίως μείωση των πρόωρων συντάξεων,
Στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις που κονιορτοποιούν ιστορικές κατακτήσεις μας και αυτονόητες κοινωνικές παροχές σε ένα ευνομούμενο κράτος:
• με την εισαγωγή στο σύστημα τριών πυλώνων και τη μετάλλαξη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική – ιδιωτική.
• με τη σταδιακή αποχώρηση του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση και την κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης,
• με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες στο δημόσιο προβλέπεται αύξηση των ετών εργασίας μέχρι και 15 χρόνια.
• με τη μείωση των κατωτέρων ορίων συνταξιοδότησης στα 15 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη
• με τη μείωση όλων των επικουρικών συντάξεων με βάση τις νέες αναλογιστικές μελέτες με προοπτική την κατάργησή τους.
• με τη θεσμοθέτηση κινήτρων και τον έμμεσο εκβιασμό των εργαζομένων για παραμονή στην εργασία ακόμη και πέραν του 65ου έτους.
• με την κατάργηση των ΒΑΕ και τον αποχαρακτηρισμό δεκάδων επαγγελμάτων. Οι εργαζόμενοι σήμερα σε ΒΑΕ στο δημόσιο εξαιρούνται και πάλι από το νέο θεσμό.
• με τη συσχέτιση των ορίων ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής και την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας.
• με την κατάργηση της 35ετίας στο δημόσιο.
• με την ένταξη των νέων υπαλλήλων που θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο στην ασφάλιση του ΙΚΑ με κίνδυνο παρά πέρα διάλυσης της ασφάλισης του δημοσίου, αλλά και την κατάρρευση του ΙΚΑ.
• με την κατάργηση των 35 χρόνων εργασίας για πλήρη σύνταξη και τη θεσμοθέτηση των 40 χρόνων.
Οι επιπτώσεις από τα αντιασφαλιστικά μέτρα που προβλέπονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που θα κληθείτε να ψηφίσετε θα είναι δραματικές για όλους. Για τους συνταξιούχους που θα δουν τα πενιχρά εισοδήματά τους να μειώνονται ακόμη περισσότερο. Για όλους εμάς τους εργαζόμενους που θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι συντάξεις μας θα μειωθούν δραματικά και θα γίνουν προνοιακά επιδόματα. Ιδιαίτερα, όμως, για τους νέους οι οποίοι δε θα έχουν, πλέον, κανένα δικαίωμα και για τους οποίους η Κυβέρνηση διακηρύττει σε όλους τους τόνους το δήθεν ενδιαφέρον της.
Μεγάλα θύματα των αλλαγών θα είναι και οι γυναίκες. Η κυβέρνηση, με άλλοθι την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσθέτει με το νέο νομοσχέδιο μέχρι και 15 χρόνια στις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, διαψεύδοντας προεκλογικές της δηλώσεις, αλλά και αγνοώντας τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες και την παντελή έλλειψη δημόσιων υποδομών στη χώρα μας, για τη στήριξη της οικογένειας και την ουσιαστική προώθηση της ισότητας.
Η αύξηση μάλιστα των χρόνων υπηρεσίας ή και του ορίου ηλικίας μέχρι και 10 χρόνια ακόμα και για γυναίκες με τρία και περισσότερα ή με ανάπηρα παιδιά χωρίς τη λήψη άλλων μέτρων αποδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας σε τεράστια κοινωνικά προβλήματα.
Όλες αυτές οι πολιτικές προκαλούν αντίστοιχες ανατροπές στις οικογένειες χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, δημιουργούν τεράστια κοινωνικά ρήγματα, ενισχύουν την κοινωνική αδικία και είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα προκαλέσουν εντάσεις και κοινωνικές εκρήξεις με αρνητικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.
Έχουμε όλοι την ευθύνη την ώρα αυτή να πετύχουμε την αποτροπή του ιστορικού κοινωνικού εγκλήματος που επιδιώκεται σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Μιας πολιτικής που θα φέρει τη διάλυση του σημερινού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και θα οδηγήσει όλους τους ασφαλισμένους σε δεινή κοινωνική και οικονομική θέση.
Την κρίσιμη, λοιπόν, αυτή ώρα σας καλούμε να καταψηφίσετε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα, αποφεύγοντας να γίνετε συμμέτοχοι στην κατεδάφισή του, που θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για τη συνοχή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι μια ώρα ευθύνης για τον καθένα μας. Γιατί η ιστορία γράφεται με πράξεις, που διαμορφώνουν και οδηγούν και η ατομική συνείδηση και υπευθυνότητα.