Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 1Ης ΦΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Σήμερα, 28-07-2010, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης φάσης οργάνωσης του αρχείου του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου Κερκυραίων στις εγκαταστάσεις του Μαράσλειου Μεγάρου.
Μετά τη συγχώνευση των αρχείων των Υπηρεσιών Πολεοδομίας Δήμου και Νομαρχίας κρίθηκε απαραίτητη η οργάνωση του αρχειακού υλικού της Υπηρεσίας σε ένα ενιαίο αρχείο με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου και των αναγκών τους για άμεση και έγκυρη συνεργασία με το Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Κερκυραίων. Οι εργασίες οργάνωσης του αρχείου ξεκίνησαν...
 το Φεβρουάριο και δομήθηκαν σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορούσε στην ταξινόμηση του αρχειακού υλικού, στην διαμόρφωση συστήματος κωδικοποίησης του υλικού και τοποθέτηση του στις εγκαταστάσεις του αρχειοστασίου σύμφωνα με τις αποθηκευτικές δυνατότητες της υπηρεσίας και, τέλος, στην ηλεκτρονική καταχώριση και τήρηση στοιχείων του.
Παραδόθηκε σήμερα στον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σ. Μικάλεφ ο κατάλογος του εν λόγω αρχείου και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε ξενάγησή του στους χώρους του αρχείου από τους Αρχειονόμους που απασχολήθηκαν στο έργο, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την 2η φάση οργάνωσης του αρχείου που αφορά στην πλήρη καταγραφή υλικού σε επίπεδο τεκμηρίου και τις νέες δυνατότητες λειτουργίας του Τμήματος Πολεοδομίας.