Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Δηλώσεις Γιάννης Τόλιου για την κυβερνητική πολιτική

Η αγωνιστική παρέμβαση των εργαζόμενων για «προοδευτική διέξοδο από την κρίση», αποτελεί τη μόνη φερέγγυα απάντηση στην πολιτική της «κοινωνικής αντεπανάστασης» που ακολουθούν ελληνική κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.!
Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Ε.Γ. του ΣΥΝ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χτες σε εκπροσώπους των MME στην Κέρκυρα, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την «τρόϊκα» (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), κλιμακώνουν την επίθεση τους σε βάρος των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού. Μετά τις προκλητικές περικοπές μισθών-συντάξεων-επιδομάτων, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις εμμέσων φόρων, την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και τον καλπασμό της ακρίβειας, έρχονται τώρα να βάλουν τη ταφόπλακα στο κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.! Πρόκειται για πολιτική που γυρνάει την ελληνική κοινωνία στον προηγούμενο αιώνα, στις αρχές του 1900.!! Η πρωτοφανής περικοπή των συντάξεων, η παράταση των ορίων συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών, κά, ολοκληρώνουν την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. Ταυτόχρονα νέα σχέδια τίθενται σε εφαρμογή για...
 ξεπούλημα ότι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία.
Όλα αυτά σηματοδοτούν πολιτική «κοινωνικής αντεπανάστασης» των δυνάμεων του χρηματιστικού κεφαλαίου, με στόχο την μεγαλύτερη ανακατανομή εισοδήματος σε όφελος των τραπεζιτών, της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Η συγκεκριμένη πολιτική εκτός από κοινωνικά άδικη και αντιδραστική, βουλιάζει όλο και περισσότερο τη χώρα στην ύφεση, ανεργία, φτώχεια και περιθωριοποίηση. Το δημόσιο χρέος στο όνομα του οποίου προωθούνται τα συγκεκριμένα μέτρα δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις θα αυξηθεί (το 2014 θα φθάσει 175% του ΑΕΠ από 125% το 2009).!
Μπροστά στην ελληνική κοινωνία όλο και πιο καθαρά προβάλλει το δίλημμα: οικονομική και κοινωνική εξουθένωση του ελληνικού λαού ή εφαρμογή προοδευτικού προγράμματος εξόδου από την κρίση;
Ο ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ σταθερά προσανατολισμένος στο δεύτερο, θεωρεί ότι βασικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πρώτον, ο απεγκλωβισμός της χώρας από το «μηχανισμό στήριξης» της «τρόϊκας» και η άμεση ακύρωση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ληφθεί, δεύτερον, επαναδιαπραγμάτευση-ρύθμιση του δημόσιου χρέους με όρους προοδευτικής εξόδου από την κρίση αντί με όρους ΔΝΤ και τρίτον, εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ως βασική προϋπόθεση στήριξης του εθνικού προγράμματος παραγωγικής ανόρθωσης, μείωσης της ανεργίας, αύξησης της απασχόλησης, του εθνικού εισοδήματος, κά.
Παράλληλα χρειάζεται ριζική στροφή στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με πάταξη της φοροδιαφυγής-φοροκλοπής, αύξηση φορολογίας στα εύπορα στρώματα και κεφαλαιούχους, στήριξη της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων για τόνωση της αγοράς, της παραγωγής και της απασχόλησης, δραστική μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενίσχυση των κονδυλίων για ανάπτυξη, περιβάλλον, κοινωνικές υπηρεσίες, κά.
Ο ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ανάπτυξη κινήματος αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, αποτελεί τη μόνη φερέγγυα απάντηση, στις διαδικασίες οικονομικής και κοινωνικής παρακμής που βρίσκεται η χώρα.
Καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους «ενεργούς πολίτες» σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού «εκτρώματος», καθώς το πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Η πορεία τη χώρας προς την οπισθοδρόμηση δεν είναι αναπόφευκτη. Υπάρχει διέξοδος σε προοδευτική κατεύθυνση.