Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Δωρεάν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για αγρότες - βιοκαλλιεργητές

Δωρεάν μαθήματα τηλεκπαίδευσης (e-learning) παρέχει ο οργανισμός «E - ISOTIS - κοινωνία της πληροφορίας ανοικτή στις ειδικές ανάγκες» (www. e-isotis.org), στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου BIOTACC, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της γεωργίας με φυσικές μεθόδους στην Ευρώπη, μέσα από την ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης και την βελτίωση των ανθρώπινων πόρων.
Το πρόγραμμα αποτελείται από δυο ενότητες στα ελληνικά, και μια στα Αγγλικά.
Οι ενότητες περιλαμβάνουν τα εξής θέματα:...

1. Νομοθετικό πλαίσιο για τις βιοκαλλιέργειες και πως μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με αυτές (10 ώρες).
2. Μάθε πώς να προωθείς καλύτερα τα προϊόντα σου με απλές τεχνικές μάρκετινγκ και επικοινωνίας (8 ώρες).Το μάθημα αυτό περιέχει εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για τη καλύτερη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών γενικά.
3. Internet marketing for farmers – how to sell your products on line (12 ώρες). Η ενότητα αυτή, παρόλο που είναι στα αγγλικά, βασίζεται σε κινούμενα σχέδια και είναι σχετικά απλή στην παρακολούθηση της. Με την παρακολούθηση αυτής της ενότητας, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το δικό του on line μαγαζί αν το επιθυμεί με μηδενικό λειτουργικό κόστος.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότες, βιοκαλλιεργητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να αποκτήσει μια εξοικείωση με τα παραπάνω θέματα.
Επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν και άτομα με αναπηρία, άτομα με αναπηρία που δραστηριοποιούνται στον τομέα των βιολογικών καλλιεργειών, εκπαιδευτές ατόμων με αναπηρία που διοργανώνουν προγράμματα ανθοκομικής ή καλλιεργειών για άτομα με αναπηρία.
Η προτεινόμενη διάρκεια του προγράμματος είναι από μία μέχρι τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν όλες τις ενότητες μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μέχρι τις 2.07.2010.
Το μάθημα αντιστοιχεί σε 30 ώρες διδασκαλίας, η παρακολούθηση είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι είναι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη του προγράμματος κ. Κούκουρα και στην κ. Μαλαπέτσα στο τηλ.210 26 93760 και στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.learn-it-easy.eu.