Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Νέα ερώτηση σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Κερκύρας κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Διαρκής εμπαιγμός της Κερκυραϊκής κοινωνίας για τη λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας»
Με τις υπ’ αριθμ. 5766/8-2-2010 και 9843/29-4-2010 ερωτήσεις, επί των οποίων ουδέποτε έλαβα απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο, έθεσα το ζήτημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στη διαδικασία έναρξης λειτουργίας του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας.
Επτά σχεδόν μήνες μετά την αναδίπλωση του αρμοδίου Υπουργείου περί ενάρξεως λειτουργίας του νέου νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2010 και τις εξαγγελίες της Υπουργού περί ενάρξεως στο μέσον του έτους, ουδεμία πρόοδος έχει συντελεσθεί για την διευθέτηση των ζητημάτων που θεωρητικά καθυστερούσαν τη σχετική διαδικασία: Εξακολουθεί να απουσιάζει πλήρως το...
χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης από το παλιό νοσοκομείο, διατηρείται ο προγραμματισμός για την προκήρυξη μόλις 35 θέσεων μέσω χρονοβόρων διαδικασιών του ΑΣΕΠ, ενώ εσχάτως ανέκυψε ζήτημα και με την παραλαβή του μηχανολογικού εξοπλισμού του νέου νοσοκομείου.


Καθίσταται σαφές ότι, εννέα μήνες μετά τα εγκαίνια του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας, οι συνεχιζόμενες ασάφειες, υπεκφυγές και αναβολές ως προς τον χρόνο έναρξης της λειτουργίας του έχουν υπερβεί κάθε όριο στην ανοχή των κατοίκων της Κέρκυρας, που, εξαιτίας των παλινωδιών στους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, στερούνται τη χρήση ενός έργου ζωτικής σημασίας τη στιγμή που το σύστημα παροχής υγείας στο νομό κλονίζεται από τον θάνατο ασθενούς εξαιτίας βλάβης του καρδιογράφου στο περιφερειακό ιατρείο Οθωνών.


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η αρμόδια κ. Υπουργός:


Πότε θα παραδοθεί το νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας στην τοπική κοινωνία;


Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Δένδιας