Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ερώτηση Χαραλάμπους και άλλων βουλευτών του ΚΚΕ για την υπόθεση της ξενοδοχειακής μονάδας στη λίμνη Αντινιώτη

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θέμα: Να μη τεθεί στο αρχείο η δικογραφία για το σκάνδαλο της απόπειρας ανέγερσης παράνομης ξενοδοχειακής μονάδας στην λίμνη Αντινιώτη στην Κέρκυρα.

Ως γνωστό ο Κερκυραϊκός λαός με τους αγώνες του ματαίωσε την παράνομη ανέγερση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας μέσα στη λιμνοθάλασσα Αντινιώτη, που βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα και είναι ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000 με τον διεθνή κωδικό GR 2230001. Επρόκειτο, εκτός των άλλων, για καταπάτηση και μπάζωμα, εν γνώσει των αρχών (!!) 62 στρεμμάτων του ελώδους τμήματος της λιμνοθάλασσας, η οποία ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Η δράση των πρωταγωνιστών των αγώνων αυτών ήταν φυσικό να ενοχλήσει πολλά τοπικά, και όχι μόνο, οικονομικά συμφέροντα τα οποία ακόμη και με πληρωμένους μπράβους θέλησαν να καθαρίσουν μια για πάντα με όποιον έμπαινε εμπόδιο στα συμφέροντά τους .
Παρόλα αυτά, όμως, το αγωνιστικό φρόνημα του Κερκυραϊκού Λαού και των πρωταγωνιστών των αγώνων αυτών όχι μόνο δεν κάμφθηκε, αλλά απεναντίας συνέχισαν τους αγώνες τους και με συνεχείς οχλήσεις προς τους αρμόδιους δικαστικούς κατάγγειλαν το σκάνδαλο αυτό με κάθε λεπτομέρεια (ονόματα πολιτικών αλλά και άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων που αναρμόδια, παράνομα και καταχρηστικά υπέγραφαν και αδειοδοτούσαν για τη συνέχιση της ανέγερσης της παράνομης ξενοδοχειακής μονάδας στην λίμνη Αντινιώτη καθώς και όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία κλπ.) και ζητούσαν να επιληφθεί του θέματος η δικαιοσύνη. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναγκάστηκε στη συνέχεια και ζήτησε Προκαταρκτική Διερεύνηση του θέματος από τον Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας.
Επειδή, όμως, πληροφορηθήκαμε από το αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας ότι «όλως περιέργως» η εν λόγω Δικογραφία (Αριθ. 63/06 - 26/2/06)...
 μπήκε στο αρχείο,


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός αν προτίθεται να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες
• Για την πλήρη δικαστική διαλεύκανση του σκανδάλου και την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων .
• Για την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη το εν λόγω οικοσύστημα και
• Για την επιστροφή της καταπατηθείσας έκτασης των 62 στρεμμάτων της λιμνοθάλασσας στο Ελληνικό Δημόσιο.


Οι βουλευτές
Μπάμπης Χαραλάμπους


Νίκος Μωραΐτης


Νίκος Καραθανασόπουλος