Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Λάθος επιλογή λέει ο ΣΥΝ για την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνήλθε την Τρίτη 22/6 η Νομαρχιακή Συνέλευση των μελών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κέρκυρας, με αντικείμενο συζήτησης τις αποφάσεις του 6ου (έκτακτου) Συνεδρίου του ΣΥΝ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της οικονομικής κρίσης, οι κυβερνητικές επιλογές, η πρωτοφανής επίθεση στους εργαζόμενους και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα με τα άδικα, αδιέξοδα, αναποτελεσματικά και καταστροφικά κυβερνητικά μέτρα. Συζητήθηκε η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου για την εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Τονίστηκε ότι η πάλη για εναλλακτική διέξοδο δεν μπορεί παρά να συνδέεται με τον αγώνα για ριζική ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δυνάμεων. Προϋπόθεση για αποτελεσματική αντίσταση είναι...
 η στήριξη ενός ισχυρού μαζικού κινήματος, η οργάνωση του κόσμου της εργασίας κα των αδύναμων τάξεων, η πιο πλατιά συσπείρωση, σύγκλιση και κοινή δράση απέναντι στη λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων επιλογών.
Η Συνέλευση απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Κέρκυρας σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα τους, για να αποκρούσουν τα κυβερνητικά σχέδια κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων. Σήμερα, όσο ποτέ, ο καθένας και η καθεμιά, που μοχθούν στην χώρα μας να τα βγάλουν πέρα μόνο με τη δουλειά, το μισθό ή τη σύνταξή τους, οφείλουν να βγουν στους δρόμους και να συμβάλλουν στη μόνη κατεδάφιση που είναι αναγκαία: Την κατεδάφιση του μνημονίου συνεργασίας κυβέρνησης – ΔΝΤ – Ε.Ε. καθώς και της κυβερνητικής πολιτικής που το υπηρετεί πιστά.
Η Συνέλευση επιβεβαίωσε ως σταθερή επιδίωξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ την προσπάθεια για ενδυνάμωση και η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις του ΣΥΝ θα εργαστούν για την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού συμβολαίου και φερέγγυας συνεννόησης μεταξύ των συνιστωσών, που θα δίνει νέα ώθηση στο ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, καλά γειωμένο στην κοινωνία, φορέα μεγάλων συσπειρωτικών διαδικασιών στο χώρο της Αριστεράς, προωθητική δύναμη ριζοσπαστικών αλλαγών ενταγμένων σε μια πορεία για τον Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.
Η Συνέλευση συζήτησε επίσης για τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και δρομολόγησε διαδικασίες για την παρουσία των δυνάμεων της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής, κινηματικής και οικολογικής Αριστεράς σε επίπεδο Δήμου Κέρκυρας και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Το Σάββατο 26/6 είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΝ στην Κεφαλλονιά για συζήτηση της τακτικής μας όσον αφορά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.
Η Συνέλευση, τέλος, ενημερώθηκε για την παραίτηση μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας που ανήκουν στην «Ανανεωτική Πτέρυγα» από τη θέση τους στο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΝ στο Νομό μας. Οι παραιτήσεις αυτές ήταν αναμενόμενες, εφόσον τα μέλη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» έχουν εξαγγείλει ήδη τη μη συμμετοχή τους στα Όργανα του ΣΥΝ πανελλαδικά. Από την πλευρά μας, θεωρούμε αυτή την επιλογή τους λανθασμένη. Επιμένουμε στη λογική της ευρύτερης δυνατής συσπείρωσης, σύγκλισης και κοινής δράσης των αριστερών δυνάμεων. Λογικές διαιρέσεων με επίκληση της ιδεολογικής και πολιτικής «καθαρότητας» δεν συμβάλουν στην αναγκαία συσπείρωση για απόκρουση του εργασιακού και κοινωνικού Αρμαγεδδώνα που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες που έχουμε μπροστά μας θεωρούμε ότι θα μας φέρουν κοντά στον κόσμο της κοινωνικής Αριστεράς, σε κοινές δράσεις, μακριά από την περιχαράκωση σε απόλυτες αλήθειες και ιδεολογική αυτάρκεια.