Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Νέα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση λαθρομεταναστών- Και δεύτερη υπόθεση

Συνελήφθησαν, την 10-06-2010 και ώρα 12:30, σε ερημική παραλία της κεντρικής Κέρκυρας, 36 αλλοδαποί λαθρομετανάστες.
Επίσης στο ίδιο σημείο, συνελήφθη και 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος οδηγούσε ΙΧΕ αυτοκίνητο και με άλλα δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο, μετέφεραν με τα δύο αυτοκίνητα τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια, κατέβασαν στην παραλία και τα έδωσαν στους λαθρομετανάστες.
Από την έρευνα-προανάκριση, προέκυψε ότι δρούσε κύκλωμα με μέλη τα οποία είχε ξεχωριστό ρόλο το καθένα με σκοπό αντί αμοιβής να μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες από την Αθήνα στη Ιταλία.
Ειδικότερα:...

1. Ο κάθε λαθρομετανάστης είχε πληρώσει σε αλλοδαπό στην περιοχή Ομονοίας στην Αθήνα, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να τον μεταφέρει παράνομα με σκάφος στην Ιταλία.
2. Οι λαθρομετανάστες, ταξίδεψαν από την Αθήνα για Ηγουμενίτσα, σταδιακά το τελευταίο τριήμερο, με το ΚΤΕΛ. Στη συνέχεια πέρασαν στην Κέρκυρα με το Ferry Boat της γραμμής Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα. Από το λιμάνι Κέρκυρας, ΙΧΕ αυτοκίνητα τους μετέφεραν στην ερημική παραλιακή τοποθεσία της Βόρειας Κέρκυρας, όπου εντοπίστηκαν. Από εκεί τις νυχτερινές 10/11-6 και γύρω στις 03:00΄, επρόκειτο να έρθει το σκάφος μέλους του κυκλώματος της διακίνησης ,προκειμένου να τους μεταφέρει στην Ιταλία.
3. Η έρευνα έδειξε επίσης, ότι την 12-10-2008, τα ίδια μέλη του κυκλώματος είχαν εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης 35 παράνομων μεταναστών, που είχε γίνει στην βόρεια Κέρκυρα. Ειδικότερα προέκυψε από μαρτυρίες πολιτών, ότι ο 55χρονος αλλοδαπός, κινούταν ύποπτα με ΙΧΕ αυτοκίνητο, μαζί με άλλα δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε άλλο ενοικιασμένο ΙΧΕ αυτοκίνητο.
Τα δύο αυτά άτομα τα οποία εμπλέκονται και στην τωρινή υπόθεση, συνελήφθησαν τότε, ο μεν πρώτος για στέρηση αδείας οδήγησης, ο δε δεύτερος για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
4. Επιδείχθηκε φωτογραφία του φερόμενου ως προμηθευτή εισιτηρίων και διακανονιστή για μεταφορά στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπού, στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι τον αναγνώρισαν ως το άτομο το οποίο τους συγκέντρωσε στην Αθήνα, τους μετέφερε στο σταθμό των λεωφορείων στον Κηφισό και τους μοίρασε τα εισιτήρια για τη διαδρομή από Αθήνα προς Ηγουμενίτσα.
5. Ο 55χρονος αλλοδαπός , κατά τη σύλληψή του δεχόταν κλήσεις από συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου. Σομαλός λαθρομετανάστης, κατέθεσε ενόρκως, ότι το άτομο που χρησιμοποιούσε τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό καλούσε και τους λοιπούς συλληφθέντες για παροχή οδηγιών και είναι το άτομο που θα διέθετε το σκάφος για τη μεταφορά.
Όπως μας γνωστοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, το άτομο που θα διέθετε το σκάφος για τη μεταφορά, έχει συλληφθεί από τις Αλβανικές Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν το όχημα και δύο κινητά για άρση απορρήτου.
Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε κ. Ανακριτή.




Και δεύτερη υπόθεση διακίνησης Λαθρομεταναστών στη Νότια Κέρκυρα


Συνελήφθησαν, νυχτερινές ώρες της 11.06.2010, σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, ένας 57χρονος ημεδαπός επαγγελματίας οδηγός, ως διακινητής λαθρομεταναστών και πέντε αλλοδαποί λαθρομετανάστες για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα από αστυνομικούς εντοπίστηκε ο 57χρονος ημεδαπός να οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης ιδιοκτησίας του, και να μεταφέρει πέντε αλλοδαπούς τους οποίους είχε παραλάβει από περιοχή της Λευκίμμης και οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε στερούνται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν καταβάλλει από 1500 ευρώ ο καθένας σε συμπατριώτη τους στην Αλβανία για να τους μεταφέρει από την Αλβανία στην Αθήνα και έφτασαν με σκάφος στην Κέρκυρα.


Ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών


Βρέθηκε μεσημεριανές ώρες την 10.06.2010, στις Φυλακές Κέρκυρας στην κεντρική είσοδο ακτινών, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ένα φιξάκι ηρωίνης.
Ενεργείται έρευνα-προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.
Συλλήψεις για κλοπή μοτοποδηλάτου


Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 11.06.2010, στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, δύο ημεδαποί 49 ετών και 17 ετών, για κλοπή μοτοποδηλάτου και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα μετά από καταγγελία για κλοπή μοτοποδηλάτου, τις πρωινές ώρες της 11.06.2010, διενεργήθηκαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα την ανεύρεση του μοτοποδηλάτου και τη σύλληψη του 17χρονου ανήλικου δράστη της κλοπής.
Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 49χρονος πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Το μοτοποδήλατο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.