Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Τι λέει το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για την απεργία της 29ης Ιούνη

Οι προτάσεις που έφερε η κυβέρνηση σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. για το ασφαλιστικό των δημόσιων υπαλλήλων ανατρέπει ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνει δραματικά συντάξεις, αυξάνει όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργεί κοινωνικά δικαιώματα.
Συγκεκριμένα:
Η εφαρμογή στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα των προτεινόμενων αλλαγών, δηλαδή η...
διάλυση του σημερινού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και η θεσμοθέτηση ενός κεφαλαιοποιητικού και ατομικού συστήματος, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των συντάξεων και τη μετατροπή τους σε προνοιακά επιδόματα.
Η χορήγηση των επικουρικών συντάξεων, υπό την προϋπόθεση όμως αναλογιστικών μελετών χωρίς να επιλύονται τα βασικά προβλήματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν δημιουργήσει, θα οδηγήσει στην ουσιαστική κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης.
Η τεράστια αύξηση των ετών εργασίας και ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση θα καταστήσει τις συντάξεις ουσιαστικά «άπιαστο» όνειρο για τους ασφαλισμένους.
Τα μεγάλα θύματα όμως των αλλαγών είναι οι γυναίκες.
Η κυβέρνηση με άλλοθι την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσθέτει μέχρι και 15 χρόνια στις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, διαψεύδοντας προεκλογικές της δηλώσεις αλλά και αγνοώντας τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες και την παντελή έλλειψη υποδομών στη χώρα μας για την στήριξη της οικογένειας και την ουσιαστική προώθηση της ισότητας.
Η αύξηση μάλιστα των χρόνων υπηρεσίας ή και του ορίου ηλικίας μέχρι και 10 χρόνια ακόμα και για γυναίκες με τρία και περισσότερα ή με ανάπηρα παιδιά χωρίς τη λήψη άλλων μέτρων αποδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας σε τεράστια κοινωνικά προβλήματα.
Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ισότητα σε μια χώρα που είναι ανύπαρκτο το κοινωνικό κράτος, δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, φροντίδας ηλικιωμένων, δεν υπάρχουν δηλαδή μηχανισμοί στήριξης των ευπαθών ομάδων, την έλλειψη των οποίων αναλαμβάνει μόνο η οικογένεια και ιδιαίτερα η γυναίκα;;;
Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την στήριξη της γυναίκας και την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη;;;
Με τις ρυθμίσεις αυτές στο όνομα της ισότητας φορτώνουν περισσότερα βάρη στις γυναίκες και στόχο έχουν τη ραγδαία αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους τους εργαζομένους και την ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ:
1. Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει σχέδια και προτάσεις που ουσιαστικά εκθεμελιώνουν την κοινωνική ασφάλιση.
2. Να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ότι δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας και ιδιαίτερα των γυναικών.
3. Να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές και να λάβει μέτρα ουσιαστικά για την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους, αλλά και μέτρα που συμβάλουν στην κοινωνική εξέλιξη της γυναίκας και στην κατάκτηση της ισότητας στην πράξη.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καλεί τους εργαζόμενους με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την Τρίτη 29η Ιουνίου στις 10 το πρωί να δώσουν απάντηση στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, να σταθούν φραγμός, να κατοχυρώσουν και να προστατέψουν τα κοινωνικά τους δικαιώματα.