Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΠΑΣΥ: Φτάνει πια η παρανομία, η κοροϊδία, η εκμετάλλευση και ο χαρατσοεμπαιγμός

Συνεχίζεται για άλλη μια χρονιά, με την έγκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η επιβολή του παράνομου χαρατσιού στους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ, προκειμένου να έχει έσοδα η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Το νέο τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι αυξημένο και μάλιστα οι μεγαλύτερες αυξήσεις αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μικρομεσαίων ελαιοπαραγωγών ενώ για τους μεγάλους το ποσό που προβλέπεται είναι...
 ελάχιστο. Και όλα αυτά την στιγμή που η τιμή του λαδιού έχει κατρακυλήσει στο 1,3€ το κιλό, τα αγροεφόδια αυξήθηκαν κατά 60% μέσα σε ένα χρόνο και το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε έως και 40% σε σχέση με το μέσο όρο του 1999 – 2002.
Φέτος προστέθηκαν επιπλέον δυσκολίες και ταλαιπωρία κατά την διαδικασία της κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών αφού η ΠΑΣΕΓΕΣ έδωσε τη «ληστεία» στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αγρινίου θεωρώντάς την καλύτερο συνεργάτη και χαρατσομπήχτη από την ΕΑΣ Κέρκυρας.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες όλων εκείνων που για χρόνια τώρα σπέρνουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να καλυτερέψει η ζωή των ελαιοπαραγωγών να αναπτυχθεί η ελαιοπαραγωγή αν εφαρμοστούν οι κατευθύνσεις της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που έχουν συνδιαμορφώσει και υλοποιήσει εναλλάξ οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Μια αντιαγροτική πολιτική που στόχο έχει να ξεκληρίσει γρήγορα και μαζικά τους φτωχούς και μικρούς ελαιοπαραγωγούς. Ήδη με το νομοσχέδιο για το μητρώο αγροτών ικανοποιείται το αίτημα των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών για διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα και μη αγρότες και προχωρεί το βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών από την αγροτική οικονομία.
Ήρθε η ώρα αξιοποιώντας την εμπειρία τους οι κερκυραίοι αγρότες και αγρότισσες να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να καταδικάσουν την αντιαγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων. Να εγκαταλείψουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να απομονώσουν τοπικά κομματικά κυβερνητικά στελέχη που με υποκρισία, πολιτικό φαρισαϊσμό και εμπαιγμό, βγάζουν κορώνες δήθεν συμπάθειας προς τους αγρότες, στα τοπικά ΜΜΕ, νομίζοντας έτσι ότι μπορούν να συγκαλύψουν τα οδυνηρά αποτελέσματα της αντιαγροτικής πολιτικής της Κυβέρνησης που στηρίζουν. Να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτηση σε οργανωμένο πολιτικό αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής. Μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα και την ΠΑΣΥ οι αγρότες-ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας άμεσα να διεκδικήσουν:
• Να σταματήσει η παρανομία, η κοροϊδία, η εκμετάλλευση. Να καταργηθούν τα χαράτσια και να μην πληρώσουν οι αγρότες το μάρμαρο. Τα όποια έξοδα να τα πληρώσει η Κυβέρνηση.
• Να δοθούν πίσω όλα τα χρήματα που παράνομα παρακρατήθηκαν τόσα χρόνια τώρα.
• Να επανασυνδεθεί η επιδότηση με την παραγωγή.
• Κατώτερη εγγυημένη τιμή λαδιού 3,5 ευρώ για το 5άρι. Κρατικές βιομηχανίες λιπασμάτων – αγροεφοδίων και φτηνά εφόδια.