Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων- Δείτε τα θέματα...

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 93, 95 & 96 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, σας καλώ σε συνεδρίαση (16η του 2010) του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων στη συνεδριακή αίθουσα του Δήμου Κερκυραίων στον χώρο της Παλαιόπολης ή Μον – Ρεπό την 17η Μαΐου 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα :


1. Ανακοινώσεις.
2. Τέσσερις επίκαιρες προφορικές ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού, μια από κάθε παράταξη.
3. Έγκριση Προϋπολογισμού της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Κερκυραίων οικονομικού έτους 2010 καθώς επίσης και του Σχεδίου Δράσης.
4. Έγκριση απολογιστικού πίνακα οικονομικού έτους 2009 της Χορωδίας Δήμου Κερκυραίων.
5. Λήψη απόφασης για τη μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού της ΑΝ.Ε.Δ.Κ. στο Δήμο Κερκυραίων (συμπλήρωση και ορθή επανάληψη).
6. Λήψη απόφασης για τη μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού της ΑΝ.Ε.Δ.Κ. στο Δήμο Κερκυραίων και σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων.
7. Καθορισμός αριθμού θέσεων και ειδικοτήτων για συμβάσεις μίσθωσης έργου που εγκρίθηκαν από την τριμελή εξ Υπουργών Επιτροπή....

8. Έγκριση χορήγησης υπερωριών στους Δημοτικούς Υπαλλήλους που εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για την κάλυψη αναγκών εργασίας τις Κυριακές και τις αργίες λόγω έλλειψης προσωπικού.
9. Έγκριση χορήγησης υπερωριών τις Κυριακές και αργίες στους δημοτικούς υπαλλήλους με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου που εργάζονται στους χώρους στάθμευσης του Δήμου Κερκυραίων.
10. Υποβολή παραίτησης του τ.Δημάρχου Κερκυραίων και Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιωάννη Κούρκουλου από τη θέση του Προέδρου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ιχθυοκαλλιέργειας Λιμνοθάλασσας Υλλαϊκού Λιμένα (Χαλικιόπουλου).
11. Επιβολή προστίμου για διαφήμιση.
12. Οριστική γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί της πρότασης : «Τροποποίηση σχεδίου πόλεως Π.Ε. Καθολικών Καλογραιών Δήμου Κερκυραίων για αλλαγή χρήσης στο Ο.Τ. 575 (Γυμνάσιο – Δημοτικό Σχολείο) και παράλληλη μετατόπιση πεζόδρομου μεταξύ των Ο.Τ. 575 και Ο.Τ. 576, για τις ανάγκες της μελέτης κατασκευής κτιρίου του 13ου Δημοτικού Σχολείου».
13. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Κερκυραίων και Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τη διαχείριση έργων του Συνδέσμου στο ΕΣΠΑ.
14. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Εργασίες Διαμόρφωσης Γηπέδου στο ΒΙΔΟ».
15. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή Ποδηλατοδρόμων – Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κέρκυρας».
16. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. για το έργο «Συντήρηση και επισκευή Φωτεινών Σηματοδοτών Πόλης».
17. Έγκριση επαναληπτικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση των παραλιών που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κερκυραίων για το έτος 2010.
18. Έγκριση επαναληπτικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση της παραλίας Γουβιών (μετά το ξενοδοχείο «ΜΟΛΦΕΤΑ»).
19. Διόρθωση της υπ. αριθμ. 17-173/18-06-2008 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων που αφορούσε στο θέμα «Ανέγερση διθέσιου Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καναλίων».
20. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της προμήθειας για την «Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς – δημιουργία οπτικοακουστικών μέσων στο Νέο Φρούριο».
21. Απόφαση για τον ορισμό μονάδος αποζημίωσης με βάση την 18/28-7-2009 συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής.
22. Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου Κερκυραίων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Η.Μ.Ο.Π.
23. Κατακύρωση διαγωνισμού με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την προμήθεια ενός μικρού απορριμματοφόρου οχήματος για τις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας.
24. Επιβολή τόκων υπερημερίας σε οφειλές του Δημοσίου και ΝΠΔΔ προς τη ΔΕΥΑΚ.
25. Αίτημα Β. & Γ. Μωραίτη Ο.Ε. για την αύξηση τιμής για την εκκένωση βόθρων.
26. Ορισμός υπόλογου οικονομικού διαχειριστή για το έργο «Συντήρηση και αναβάθμιση εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κέρκυρας».
27. Επικαιροποίηση της με αριθ.31-267/3-11-1997 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια της προώθησης της πολεοδομικής μελέτης Π.Ε. Αγ. Σπυρίδωνα.
28. Ορισμός Επιτροπής για την εκκίνηση της διαδικασίας πρωτοκόλλου καταστροφής του άχρηστου ηλεκτρονικά υλικού και ανακύκλωση βάσει της παρ. 6 του άρθρου 199 του Ν. 3463/2006 και της οδηγίας 2002/96/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «σχετικά με τα απόβλητα ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).
29. Αιτήσεις επτά Δημοτικών Υπαλλήλων ΔΕ και ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας για μετάταξή τους σε άλλο κλάδο.
30. Έγκριση του υπ.αριθμ.1-1/3-3-2010 πρακτικού του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων». που αφορά στην τροποποίηση της συστατικής πράξης.
31. Έγκριση διάθεσης πίστωσης των εκτάκτων δαπανών που προέκυψαν κατά τη μετάβαση αποστολής του Δήμου στο Pezenas της Γαλλίας στα πλαίσια της 2ης συνάντησης εργασίας της δράσης “Historicentres_net” του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας “URBACT II”.
32. Παράταση σύμβασης για την προμήθεια καυσίμων.
33. Έγκριση συνδιοργάνωσης του προγράμματος βιωματικής εκμάθησης σωστών διατροφικών συνηθειών με θέμα : «Μαγειρεύοντας Μαζί» που υλοποιεί η Ένωση Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος «Η Ροδιά».
34. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για συνδρομή του Δήμου στο περιοδικό «ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ» για το έτος 2010.
35. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την εκτύπωση του κειμένου «Έκκληση της Κέρκυρας».
36. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για τη μετάβαση εκπροσώπου του Δήμου Κερκυραίων στην Κρήτη προκειμένου να συμμετέχει στο 7ο Συνέδριο «Στρατηγικές και καινοτόμες προσεγγίσεις για γνωστοποίηση Ναυτικών Προορισμών».
37. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για τη μετάβαση δύο εκπροσώπων του Δήμου Κερκυραίων στην Πάφο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Β’ Φάση της Τελετής Αδελφοποίησης με το Δήμο Χανίων.
38. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 15.000,00 ευρώ για εκδηλώσεις 8ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας.
39. Ορισμός ελεγκτών για τη διενέργεια τακτικού διαχειριστικού ελέγχου στην Κ.Ε.ΔΗ.Κ. για τα οικονομικά έτη 2009 και 2010.
40. Έγκριση σύναψης σύμβασης παραχώρησης της παλιάς Χωματερής Δήμου Κερκυραίων στον Όμιλο Φίλων Σκοποβολής Κέρκυρας.
41. Λήψη απόφασης για οικόπεδο εκτός οικισμού στη θέση «Κατακαλού» Δήμου Κερκυραίων ότι προϋφίσταται αυτοτελές της 24/04/77.
42. Λήψη απόφασης για οικόπεδο εκτός οικισμού στη θέση «Καναλάκια - Πολύχωμα» Ποταμός Δήμου Κερκυραίων ότι προϋφίσταται αυτοτελές της 12/09/64.
43. Αποχαρακτηρισμός οικογενειακού τάφου.
44. Προπληρωμή δικαιωμάτων χρήσης τάφου.
45. Αποδοχή εποχιακής λειτουργίας του ξενοδοχείου «GRECOTEL EVA PALACE».
46. Αποδοχή εποχιακής λειτουργίας του ξενοδοχείου «GRECOTEL CORFU IMPERIAL».
47. Λήψη απόφασης για την έκτακτη επιχορήγηση του 1ου ΕΠΑΛ για την έκδοση βιβλίου.
48. Λήψη απόφασης για την οικονομική ενίσχυση του 1ου Ειδικού Σχολείου για την αγορά εποπτικού-παιδαγωγικού υλικού.
49. Λήψη απόφασης για την τακτική ετήσια επιχορήγηση για κάλυψη εξόδων αυτοκινήτου του ΕΕΕΕΚ Κέρκυρας.
50. Λήψη απόφασης για έκτακτη επιχορήγηση του 2ου ΕΠΑΛ της 36ης Σχολικής Επιτροπής.
51. Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου «Κατασκευή Ποδηλατοδρόμων – Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κέρκυρας».